Schoenen
Beauty & mode

Koop de juiste schoenen met deze handige tips

Mooie en trendy schoenen kun je nooit teveel in je schoenenkast hebben staan. Schoenen kunnen voor een groot gedeelte je outfit maken of kraken. Het is daarom ook belangrijk om naast basic schoenen die je overal onder kunt dragen, zakelijke schoenen en zomerse/luchtige schoenen te hebben die je ten alle tijden uit de kast kunt trekken om te combineren met een leuke outfit. Hieronder enkele tips om de juiste schoenen te kopen. 

Tip 1: Breedte van de schoen

Heb jij een brede voet, kijk dan goed of de schoen goed past of dat je de schoen door je brede voet naar buiten duwt. Dan heb je namelijk een bredere lengtemaat nodig. Neem je dan een maat groter, dan is de kans aanzienlijk dat de schoen aan de voorkant te groot wordt. Kijk dus altijd of er dan een grotere breedte maat beschikbaar is. Nike schoenen zijn bijvoorbeeld smaller dan Adidas of Puma

Tip 2: Juiste maat

Koop altijd de juiste maat. Twijfel je tussen twee maten en is het ene model wellicht te klein, en het andere model net iets te groot, dan kun je er altijd een klein zooltje in leggen om dit verschil te overbruggen. Echter is het wel aan te raden om zoveel mogelijk de juiste maat te bestellen. Dit is het beste voor je voeten. Druk je tenen helemaal naar voren en kijk of er achter in de schoen genoeg ruimte over is om een vinger tussen te steken. Dan is je schoen namelijk de goede maat. 

Tip 3: Draag sokken of pantykousen die je altijd draagt

Draag je altijd sokken of pantykousen in je schoen? Draag deze dan ook als je gaat passen. Doe je dit niet, dan kun je niet goed voelen of de schoen met sok of kous ook goed zit. Je loopt dan alsnog het risico om te kleine of te grote schoenen te kopen. Neem dus altijd je sokken of kousjes mee naar de winkel als je gaat passen en schoenen kopen

Tip 4: Pas in de middag

Over het algemeen zijn je voeten in de middag wat dikker dan in de ochtend. Daarom is het aan te raden om schoenen in de middag te passen om er zeker van te zijn dat ze goed passen. Neem dan ook gelijk even een sok of pantykous mee als je die normaal gesproken in je schoenen draagt. 

Tip 5: Zooldikte

Ben je een persoon die veel loopt of een beroep heeft waarbij je veel moet staan? Kijk dan goed naar de dikte van de zool. Bij een dikkere zool zul je over het algemeen betere demping ervaren en minder voelen van de ondergrond waar je op loopt. Betreft het een zomerschoen voor kortere afstanden, dan is dit uiteraard geen probleem.

Dit vind je misschien ook leuk...