Ticket to ride versies
Vrije tijd

Wat zijn de leukste Ticket To Ride versies?

Op het moment is Ticket To Ride één van de populairste bordspellen. Het is zelfs zo populair dat er veel verschillende versies en uitbreidingen verkrijgbaar zijn. Een voorbeeld van een uitbreiding is Ticket To Ride Africa waarbij je gevarieerd op reis gaat over bergen, oerwouden en woestijnen. Tijdens het spel maak je routes van de ene stad naar de andere stad en je verdient punten door het maken van verbindingen hiertussen. Hier zitten natuurlijk spelregels aan verbonden die zorgen voor veel spanning en plezier.

Hoe zit het spel in elkaar?

Je speelt Ticket To Ride met 2 tot 5 spelers en het doel is om routes af te leggen tussen steden door middel van treinsporen. Het hangt af van de kaarten die je trekt welke steden je moet verbinden. De verbindingen die je maakt leveren punten op. Deze verbindingen maak je door de juiste kleur kaarten te hebben en het benodigde aantal. Dit is af te leiden van het bord. Tijdens het spel zal je je tegenstanders tegenkomen wat zorgt voor uitdaging.

Ticket To Ride versies

Om te beginnen hebben we Ticket To Ride Europe. Dit was het begin van het succes en deze staat bovenaan in de toplijst. Je komt steden Europese steden tegen zoals Parijs, Amsterdam, Londen, Zurich, Boekarest en Athene. Ook heb je de USA versie. Bij Ticket To Ride USA ga je langs steden in de Verenigde Staten en een stukje van Canada. Je komt langs steden zoals New York, El Paso, Montreal, Denver en Little Rock. Hier zitten dezelfde regels aan verbonden als de Europe versie.

Welke versie je ook hebt is Ticket To Ride Nordic Countries. Zoals je al kan raden ga je hier langs plekken in het noorden. Je verbindt steden zoals Stockholm, Oslo, Tampere, Alborg en Vaasa. Je verbindt steden niet alleen met treinsporen, maar soms heb je ook de boot nodig.

Nog meer leuke versies zijn Ticket To Ride Rails & Rails waarbij treinen en boten nodig zijn, Ticket To Ride Germany wat bekend staat als één van de leukste edities, Ticket To Ride New York die goed uitkomt als je gaat voor een kortere speelduur en Ticket To Ride London die gekenmerkt wordt door de iconische Engelse dubbeldekkers.

Uitbreidingen die het spelen waard zijn

Voor de uitbreidingen heb je altijd de Europe of USA basiseditie nodig. De leukste uitbreidingen zijn Ticket To Ride Nederland waarbij je door ons bekende kikkerlandje reist, Ticket To Ride India en Zwitserland waarbij je twee uitbreidingen in één hebt en natuurlijk Ticket To Ride Africa die erg gevarieerd en avontuurlijk is. Alle versies van Ticket To Ride en uitbreidingen vind je op KoningBordspel.nl. Urenlang speelplezier is gegarandeerd wanneer je kiest voor een Ticket To Ride bordspel.

Dit vind je misschien ook leuk...