Beauty & mode

Tips voor als je met make-up wil beginnen

Als je pas net bent begonnen met make-up en niet zo goed weet hoe alles werkt is het handig om wat tips te gebruiken. Het gebruiken van make-up vergt veel precisie en het is belangrijk dat je de juiste hoeveelheid gebruikt. Daarnaast is er een grote variatie aan producten die je kunt kopen om te gebruiken. Sommige producten zijn meer weggelegd voor beginners dan anderen. 

Het gebruiken van mascara

Bijna elk meisje gebruikt als ze net beginnen met make-up wel mascara. Het is make-up voor beginners en kan een grote invloed hebben op je uiterlijk. Je hoeft hierbij niet veel te doen om ervoor te zorgen dat het een mooi effect zal hebben op je gezicht. Mascara’s heb je in allerlei soorten maten en kleuren. Je hebt zwarte mascara, bruine mascara en ook verlengende en waterproof mascara. Ook heb je mascara die goed past bij je ogen, de juiste mascara voor jou zal een ander volume hebben dan voor andere en als beginner is het verstandig om te testen wat de mogelijkheden zijn. Op deze manier kun je erachter komen wat voor make-up het beste bij je past.

Verschillende soorten foundation

Veel meiden die net beginnen met het gebruiken van make-up denken dat foundation is bedoeld om je gezicht een kleurtje te geven. Echter is dit niet het geval. Met foundation kun je ervoor zorgen dat je huid egaler wordt en je kunt er vlekjes en rode plekken mee verbergen. Er bestaan een hoop verschillende soorten foundation. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een foundation bestaande uit een vloeibare stof, poeder en alles hier tussen in. 

welke foundation bij je past is afhankelijk van verschillende dingen. Zo heb je bij een droge huid een vloeibare foundation nodig en bij een vette huid kun je beter een meer poederige foundation gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat de kleur van je foundation perfect aansluit op de kleur van je huid. Om erachter te komen wat voor foundation het beste bij je past is het slim om dit niet op je hand te doen. Je hand is namelijk een hele andere kleur dan je gezicht. Hierdoor zul je een vertekend beeld krijgen van welke foundation die er bij je past. 

Het gebruik van oogschaduw

Als je net begint met het gebruiken van make-up zul je misschien ook gebruik willen maken van oogschaduw. Om erachter te komen wat voor oogschaduw het beste is voor jou kun je het beste een oogschaduwpalet kopen. Hier zitten vaak veel kleuren in waar je veel kanten mee op kunt gaan. Het kopen van een oogschaduwpalet is een goede basis om mee te beginnen als je net met oogschaduw gaat gebruiken. Glanzende oogschaduws zijn makkelijker om mee te beginnen met dan de matte variant. Het aanbrengen van glanzende oogschaduw gaat een stuk makkelijker dan de matte oogschaduw. Om ervoor te zorgen dat je oogschaduw niet in plooitjes gaat zitten kun je een oogschaduw demper gebruiken. Deze smeer je eerst op je oogleden voordat je de oogschaduw gaat aanbrengen. Op deze manier kun je met het gebruik van kwasten het beste effect krijgen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *