Beauty & mode

Wat betaal je in 2023 voor een haartransplantatie?

Benieuwd naar wat je vandaag de dag in 2023 nu eigenlijk voor een haartransplantatie moet neertellen? Er komen in Nederland steeds meer aanbieders van haartransplantaties bij. Een gedegen vergelijkend waren onderzoek is dus zeker de moeite waard. Zowel voor het vergelijken van ervaringen als voor het naast elkaar leggen van de prijzen die worden gevraagd. Dat kan namelijk nogal eens uiteenlopen. Wat zijn de gemiddelde prijzen en waar worden deze door bepaald?  

Kosten

Voor een haartransplantatie moet je zo’n 3000 tot 10.000 euro opzijzetten. De kosten van een haartransplantatie worden in eerste plaats bepaald door het volume van het aantal haren dat je kiest om te laten transplanteren. Klinieken hebben het over het aantal grafts, een stukje weefsel van zo’n 2 à 3 haren die per keer getransplanteerd wordt. Verder is het goed om je te oriënteren op de verschillende technieken van haartransplantatie, waarvan de kosten ook verschillen. Vaak is het mogelijk om nog voor het eerste adviesgesprek op basis van foto’s een eerste schatting te krijgen van de behandelaar. Dan weet je al iets beter waar je aan toe bent.

Technieken

Welke technieken voor haartransplantatie zijn er en wat zijn de kosten waar je rekening moet houden? 

Bij elke techniek geldt dat er wordt gekeken naar het aantal grafts dat nodig is voor de plek die je wilt laten opvullen en het aantal werkdagen dat nodig is. 

  • De FUT-techniek

Deze techniek houdt in dat er onder plaatselijke verdoving een stukje hoofdhuid van achter op het hoofd wordt gehaald waar haarfollikels in zitten. Door deze te verplaatsen groeien op de nieuwe plek weer haren uit de follikels. Doordat de haarzakjes aan de achterkant van het hoofd niet aangedaan worden voor de hormonen waardoor kaalheid vaak door veroorzaakt wordt, blijven de haren nu groeien.

De prijzen van een FUT-behandeling beginnen bij zo’n 2700 euro voor het opvullen van kleine inhammen op het hoofd tot 6200 euro als je de hele bovenkant van het hoofd wil laten behandelen.

  • De FUE-techniek

Bij de FUE-techniek is de meer geavanceerde versie van de FUT-techniek en het wordt eigenlijk vrijwel altijd geadviseerd voor deze methode te kiezen. Hierbij worden de haarzakjes één voor één van de haarkrans op het achterhoofd verplaatst naar de plaats waar de haargroei moet worden aangevuld. Het belangrijkste voordeel is dat hierbij geen littekens achterblijven en de hoofdhuid veel minder belast wordt. Wel moet je vooraf aan de transplantatie je hoofd gladscheren.

Voor de FUE-methode liggen de prijzen ongeveer tussen de 1100 euro voor het kleinste aantal implantaten tot 4800 euro voor de meest uitgebreide behandeling. 

  • HaarStamcel-transplantatie techniek

De HaarStamcel techniek is nog een stukje preciezer en microscopischer dan de FUE-techniek. Hierbij gaat het om heel kleine stukjes haarzakweefsel verplaatst van het ‘oogst’ gebied naar het te behandelen gebied op je hoofd. Het ‘oogstgebied’ wordt vooraf eerst gladgeschoren. Er wordt gebruik gemaakt van een impregnatieapparaat.  

De kosten voor de hst-behandeling beginnen bij ongeveer 3300 euro tot aan 10.000 euro voor de meest uitgebreide behandeling.  Meer weten over de mogelijkheden voor haartransplantatie in 2023? klik hier

Dit vind je misschien ook leuk...