De perfecte gezonde lunch voor jou!
Eten & drinken

De perfecte gezonde lunch voor jou!

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte lunch voor jou, is het raadzaam om rekening te houden met een aantal zaken die je lunch nou écht gezond maken. Je moet rekening houden met gezond broodbeleg, maar ook de hoeveelheid beleg die je op je brood smeert. Zuivelproducten worden vaak gezien als gezond, maar het is een feit dat er in bijvoorbeeld kaas toch veel vetten zitten die niet gezond blijken te zijn. Deze vetten zijn verzadigd en bevatten veel zout. Het beste wat je op je boterham kunt smeren zijn gezonde groentespreads of peulvruchtenspreads bijvoorbeeld.

Gezond broodbeleg met weinig calorieën

Er zijn verscheidene soorten broodbeleg en ook dit kun je opsplitsen in twee soorten: hartig en zoet. Zoet, zoals stroop, pindakaas, chocoladepasta of jam bevatten vaak veel calorieën en zijn minder gezond en dus ook minder goed voor je lichaam. Wanneer je kiest voor hartig broodbeleg dan kun je het beste kiezen voor hüttenkäse of een ander soort gezonde smeerkaas. In smeerkaas zitten weinig calorieën en je kunt het ideaal combineren met komkommer, tomaat of een stukje vleeswaren.

Energie krijgen van een gezond ontbijt

Wanneer je de dag begint met een gezond ontbijt, krijg je vanzelf meer energie en zul je fitter de dag doorkomen. Ook zul je scherper zijn gedurende de dag. Het ontbijt is namelijk de brandstof waardoor je de dag doorkomt. Als je goed en gezond ontbijt zul je ook minder snel vermoeid raken en heb je minder last van een vreetkick in de middag. In volkorenbrood zitten boordevol vezels en jodium die het lichaam nodig hebben. Dat is ook de voornaamste reden dat brood onder gezond ontbijt valt. Een ander gezond alternatief als brood toch wat te zwaar op de maag valt is een ontbijt met zuivel. Een magere of halfvolle yoghurt met allerlei noten en zaden of vers fruit is ook een goed alternatief om je dag goed te beginnen.

Gezond broodbeleg om te lijnen

Wanneer je aan het lijnen bent is voeding het belangrijkst in je levensstijl. Sporten is belangrijk, maar de voeding is het meest belangrijk. Het belangrijkste is dat je regelmatig eet op vaste tijden en niet te vaak. Tussendoortjes mogen wel, maar het wordt aanbevolen om ook dit altijd gezond te houden. Mager broodbeleg zoals hüttenkäse, rookvlees, beenham, of smeerkaas zijn het broodbeleg met de minste calorieën. Wanneer je al deze tips opvolgt zul je je gegarandeerd beter voelen gedurende de dag en heb je over de hele dag verspreid genoeg energie.

Dit vind je misschien ook leuk...