Huis & tuin

Hulp bij het schoonmaken gezocht?

Een schoon huishouden is heel belangrijk als je er een gezonde levensstijl op wilt nahouden. Het schoonmaken van je huis kost een heleboel tijd, tijd die je misschien helemaal niet hebt. Het kan natuurlijk ook zou zijn dat je een grote hekel hebt aan poetsen en daarom je het huishouden laat versloffen. In deze twee gevallen kun je overwegen om een werkster in te huren. Je hoeft het dan niet zelf te doen maar je hebt wel een schoon huis.

Denk na hoe vaak een werkster langs moet komen

Als je besloten hebt om een werkster in te huren is het belangrijk om na te denken hoe vaak je wilt dat deze bij je thuis komt. Je kunt kiezen voor iedere dag, één of twee keer in de week of zelfs één keer in de maand. Het hangt natuurlijk ook wel een beetje van af hoeveel je zelf doet in het huishouden. Als we het gemiddelde nemen in een Nederlands huishouden dan doet de schoonmaker iedere week één keer haar werk in het huis. Kies wat het beste bij jou past.

Zorg dat je vertrouwen hebt in de werkster

Laat je een werkster bij je thuis komen dan is het belangrijk dat je vertrouwen in haar hebt. Voelt het bij de eerste kennismakingsgesprek al niet goed begin er dan absoluut niet aan. Je wilt je wel prettig voelen in je eigen huis. Al helemaal als het de bedoeling is dat ze alleen in je woning is tijdens de werkzaamheden. Neem vooral verschillende recensies door van de werkster in kwestie. Heeft ze deze niet, denk er dan goed over na voordat je haar aanneemt. Luister vooral naar je gevoel. 

Zet afspraken op papier

Om achteraf gezeur te voorkomen is het van groot belang om alle afspraken op papier te zetten. Zorg dat het duidelijk is wat de werkuren zijn, wat er geregeld moet worden indien de werkster afwezig is door bijvoorbeeld ziekte en welke werkzaamheden ze precies uitvoert. Zorg dat ook duidelijk is welke werkzaamheden de werkster niet uitvoert. Op deze manier weet je precies wat je aan elkaar hebt en kan er achteraf geen gedoe ontstaan. Als je iemand zwart laat werken kan je er problemen mee krijgen. Een witte werkster inhuren is daarom verstandig.

Dit vind je misschien ook leuk...