Eten & drinken

Lavazza koffiebonen: haal de Italiaanse traditie in huis

Lavazza koffiebonen worden in menig Italiaans koffiebarretje gebruikt voor het bereiden van een heerlijke espresso. Het is een merk dat al sinds 1885 bestaat en dat al meer dan 100 jaar koffie levert aan klanten verspreid over de hele wereld. Lavazza is inmiddels in handen van de vierde generatie die dezelfde tradities, normen en waarden hanteert als Luigi Lavazza meer dan een eeuw geleden. Het personeel wordt in het eigen trainingscentrum opgeleid en kennis en ervaring worden zo uit de eerste hand overgedragen. Er is niemand bij Lavazza die geen verstand van koffie heeft en dat zie je terug in de kwaliteit van de Lavazza koffiebonen.

Verschillende Lavazza koffiebonen

Verreweg het grootste gedeelte van de koffie die wereldwijd verkocht wordt komt van slechts twee koffiebonen, namelijk Arabica en Robusta. Brazilië en andere zuid- en midden Amerikaanse landen verzorgen de grootste productie van koffie wereldwijd, maar koffie uit landen zoals Indonesië, Vietnam, Ethiopië en Jemen begint steeds populairder te worden. Deze koffiebonen worden vervolgens met verschillende duur geroosterd (mild, medium of dark) en eventueel gemengd (voor een koffiemelange) waardoor je van slechts twee verschillende bonen een verscheidenheid aan smaken kunt creëren. 

Lavazza koffiebonen staan vooral bekend als uitstekende optie voor espresso, maar het aanbod is veel groter dan dat. Er zijn opties voor sterkere en mildere koffies, voor een klassiek zwart bakje koffie, voor crèmige koffie, voor particulier gebruik, voor commercieel gebruik en met meer of minder cafeïne. De branding is voornamelijk medium of dark, dus Lavazza koffie heeft een volle en sterke smaak. 

Wat is de beste koffie voor jou?

Lavazza verwerkt koffiebonen in een groot aantal verschillende producten en elk product is anders van smaak. Het is dus belangrijk dat jij de juiste keuze maakt uit dit assortiment en een koffieboon aanschaft die aansluit bij jouw smaak en bij het soort bakje koffie dat je wilt zetten. Je kunt een keuze maken uit de Lavazza koffiebonen door de volgende stappen te volgen.

  1. Denk na over de herkomst van de koffiebonen. Bonen uit Brazilië zijn zoet en smaken naar chocolade, bonen uit Noord-Amerika hebben een wijnachtige smaak. Koffiebonen uit Indonesië zijn juist kruidig van smaak terwijl koffiebonen uit Afrika fris en fruitachtig zijn.
  2. Welke soort koffiebonen heeft je voorkeur? Arabica koffie is milder, zachter en aromatischer terwijl Robusta bonen juist bitter en voller smaken. Een melange van de twee kan ook, voor het beste van beide opties. Lavazza biedt al deze opties aan.
  3. Lavazza koffiebonen worden medium- of dark geroosterd. Medium roast bonen hebben de natuurlijke smaak van koffie nog, maar zijn daarbij ook voller van smaak door de langere branding. Dark roast Lavazza koffiebonen worden het langste geroosterd. Daardoor is de natuurlijke smaak bijna verdwenen en hebben ze een olielaagje gekregen. Deze bonen zijn stoer en sterk van smaak en je proeft de branding.
  4. Uiteindelijk komt het neer op jouw voorkeur. Probeer enkele opties uit en je smaak bepaalt je keuze.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *