Eten & drinken

Waarom smaakt kraanwater vreemd?

Vrijwel iedereen in Nederland drinkt water uit de kraan. Dat is ook goed mogelijk, want het Nederlandse kraanwater is één van de schoonste ter wereld. In andere landen, waaronder ook veel Europese landen, is het niet aan te raden om uit de kraan te drinken. Het is je vast wel eens opgevallen dat het water in Friesland een andere smaak heeft dan kraanwater uit Utrecht. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar het heeft grotendeels te maken met de aanwezige mineralen. 

Kraanwater smaakt bitter 

Veel mensen in Nederland vinden kraanwater een beetje bitter smaken. Dat heeft ermee te maken dat zij alleen toegang hebben tot hard water. Hard water is water waar grote hoeveelheden kalk in terug te vinden zijn. Door de grote hoeveelheden kalk kan het water dus bitter smaken. Veel mensen uit Breda, Utrecht en Eindhoven hebben hier enorm veel last van. Wil je dit probleem verhelpen? Dan kun je het beste een waterontharder in Breda aanschaffen. Ben je woonachtig in Den Bosch? Kijk dan voor waterontharder in Den Bosch

Een waterontharder is erg handig want je zult hierdoor ook geen last meer hebben van kalkaanslag in je woning, gebruik kunnen maken van schoner kraanwater en op de lange termijn veel geld besparen. Dit heeft ermee te maken dat er in je woning zeer veel elektronische apparaten te vinden zijn die gebruik maken van water. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan je wasmachine, droger, maar ook de hogedrukreiniger. Deze apparaten bestaan vaak uit zeer gevoelige onderdelen en kunnen hierdoor slecht tegen kalkaanslag. De onderdelen raken verstopt en verslijten sneller. Hierdoor zul je de elektrische apparaten sneller moeten vervangen of laten repareren. Het aanschaffen en installeren van een waterontharder kan dit probleem oplossen. 

Kraanwater heeft een chloorsmaak 

De kans is groot dat je liever geen kraanwater drinkt als je op vakantie bent in België of Frankrijk. Dat is begrijpelijk, want veel Nederlanders vinden het kraanwater uit deze landen naar chloor smaken. Je zult je vast afvragen hoe dat kan, maar het antwoord is vrij simpel. België en Frankrijk maken beiden gebruik van chloor om het water schoon te maken. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid van mens en dier, zolang de concentraties chloor vrij laag zijn. Toch kiezen veel Belgen en Fransen ervoor om alleen water uit de winkel aan te schaffen.

Dit vind je misschien ook leuk...