Huis & tuin

Is eiken laminaat wat voor jou?

De vloer speelt een belangrijke rol in het interieur van een woning. Als jij een nieuwe stijl wilt in je huis, dan kun je overwegen om een nieuwe vloer te leggen. Qua vloeren is er onwijs veel mogelijk. Zo kun je kiezen voor een houten vloer, maar ook voor laminaat of pvc.

Een eiken laminaat vloer is erg populair

Als je een laminaat vloer wilt, dan is het zeker de moeite waard om te kijken of een eiken laminaat vloer iets voor jou is. Een eigen laminaat vloer heeft een herkenbaar patroon en kun je krijgen in verschillende kleuren. Zo kun je voor een lichte kleur gaan en daarmee je huis opfrissen, maar ook voor een wat donkere kleur om wat meer sfeer in huis te brengen. Houd bij het kiezen van de kleur rekening met de rest van het interieur. Zo voorkom je dat de vloer uiteindelijk niet mooi aansluit en je meer aanpassingen in huis moet doen. 

Een vloer van PVC 

Een andere optie waarvoor je kunt kiezen, is een vloer van PVC. Het voordeel van een pvc vloer is dat het tegen water kan. Als je een keer een plas water op de vloer hebt liggen, dan zorgt dat dus in tegenstelling met hout en laminaat niet voor problemen. Een ander voordeel van een vloer van pvc is dat je weinig tijd kwijt bent aan het onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is de vloer stofzuigen en dweilen. 

Een vloer online bestellen

Een vloer kan je tegenwoordig ook online bestellen. Zo zijn er diverse webshops die zich enkel richten op de verkoop van vloeren. Kijk op zo’n site naar de mogelijkheden en ga indien gewenst eens kijken in de showroom. Een groot voordeel van het bestellen van een vloer online is dat het minder geld kost. Bovendien hoef je zelf de deur niet uit en komt de vloer niet lang erna binnen. Houd er wel rekening mee dat verzendkosten worden gerekend. Aangezien het om grote en zware producten gaat, kan dit aardig oplopen. Echter, dit verschilt erg per bedrijf. Je kunt dan ook geld besparen door verschillende webshops met elkaar te vergelijken. Houd bij het vergelijken van de verschillende sites rekening met het verschil in verzendkosten.

Een vloer in een winkel kopen

Een andere optie waarvoor je kunt kiezen, is het kopen van een vloer in een speciaalzaak. Het voordeel daarvan is dat je de producten in het echt kunt zien. Op die manier heb je een beter idee van wat je van de vloer kunt verwachten. Een ander voordeel van het kopen van een vloer in een speciaalzaak is dat zij jou het beste advies kunnen geven. Hierbij gaat het zowel om advies qua kleuren, maar ook om advies over hoe je de vloer het beste kunt leggen. Het nadeel van een vloer in een speciaalzaak kopen is dat je meestal wel meer geld kwijt bent. Daarnaast kan het ook zijn dat ze de soort vloer die jij wilt, niet in het assortiment hebben. In dat geval moet je naar een andere winkel rijden en dat kost ook tijd.

Dit vind je misschien ook leuk...