Vrije tijd

Niks op televisie? Ga dan wat doen!

Zelfs al is er altijd wel wat te zien – dankjewel, streamingdiensten – dan is op de bank vegeteren in coronatijd natuurlijk geen manier om je dagen te spenderen.

Natuurlijk heb je nu eindelijk de mogelijkheid om plaatjes te draaien, boeken te lezen en films en series te kijken. Maar dat gaat na verloop van tijd behoorlijk vervelen. Je wordt namelijk keer op keer geconfronteerd met het feit dat je een heleboel opties ontzegd worden en dat breekt een mens op.

Dus blijf niet op die ene plek zitten, daar gaat je bank alleen maar sneller van slijten. En je geest ook. Beter besteed je de tijd die je over hebt op een veel nuttiger manier. Wat had vroeger geen prioriteit maar zou dat nu wel kunnen krijgen?

Tijd om eens heel kritisch naar jezelf te kijken. En naar je directe omgeving, uiteraard. Want waar schort het hem allemaal precies aan? Wat kan beter, mooier, in welke zin dan ook precies? Wij hebben natuurlijk geen idee van hoe jouw leven eruit ziet, maar toch hebben we enkele tips voor je.

Zet je schouders eronder

Waaronder? Nou, onder al die klussen, karweien en projecten die je jezelf beloofde maar nooit af hebt gemaakt. Sterker nog, ben je er ├╝berhaupt ooit aan begonnen? Wat de status ook is, nu is het moment om alles gedaan te krijgen. Of in ieder geval veel. Ruim die zolder eens op. Verf de kozijnen die al zomers lang flink aan het afbladderen zijn. Zet dat schuurtje neer of begin aan welke aanbouw er ook maar aan jouw geluk ontbreekt. Zorg dat huis en tuin er precies zo uitzien als jij voor ogen hebt en wees maar wat trots op het eindresultaat!

Laat je van je creatieve kant zien

We snappen wel dat niet je familie en vrienden mogen bezoeken en het gebrek aan andere leuke dingen nou niet bepaald inspirerend is. Maar je verlangens naar de periode hierna zouden voldoende motivatie moeten bieden om iets moois te maken! Ga knutselen, tekenen, schilderen, beeldhouwen of een muziekinstrument bespelen. Kijk goed naar jezelf en bepaal welke hobby of andere creatieve bezigheid nou het beste bij je past. Leg je daar vervolgens op toe en verras jezelf!

Terug naar de schoolbanken

In zekere zin, dan. Want leren doe je nog op alle leeftijden. En misschien is er een bepaalde vaardigheid die jij jezelf eigen wilt maken. Specifieke kennis opdoen? Nu is je kans! Misschien gaat het wel om iets waar je in de nabije toekomst al heel veel aan hebt. Denk aan de voorbereidingen op je theorie examen, zodat je dit kunt afleggen en aan praktijklessen voor de auto beginnen zodra heel deze crisis voorbij is!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *