sectionaaldeuren met glas
Huis & tuin

Meer licht en ruimte met sectionaaldeuren van glas

Al jarenlang zijn sectionaaldeuren populair als bedrijfsdeur of garagedeur. Waar deze deuren begonnen met metalen of geïsoleerde sandwich panelen, zien we de laatste jaren de transparante deuren overal terug. Niet alleen in commerciële gebouwen als winkels of autoshowrooms, maar ook steeds vaker in industriële of logistieke gebouwen. Het grote voordeel van (deels) transparante deuren is duidelijk: een enorme lichtopbrengst in het pand. Maar welke soort glas moet u kiezen? Hoe zit het met stevigheid van de deur? inbraakgevoeligheid? En isolatie? Lees verder voor alle informatie over sectionaaldeuren met glas.

Helemaal of gedeeltelijk glazen sectionaaldeuren

Als u een sectionaaldeur in een glazen gevel inbouwt is het mooi om de deur in hetzelfde materiaal uit te voeren. In dat geval zult u kiezen voor een geheel glazen deur. Heeft  u een opslagloods en wilt u glazen panelen vanwege de lichtinval, dan kan het praktischer zijn om de onderste panelen als sandwichpanelen te laten uitvoeren. Zo voorkomt u schade door lichte aanrijdingen en de deur is hierdoor ook steviger. Glazen panelen zijn namelijk vaak iets gevoeliger voor schade en maken een deur lichtelijk minder stabiel. 

Welk type glasvulling kiest u?

Als u zich gaat verdiepen in sectionaaldeuren met glas dan zult u zien dat er vele soorten vullingen mogelijk zijn. U kunt kiezen voor echt glas, enkel of dubbel, maar er zijn ook oneindig veel mogelijkheden in kunststof. Zo kunt u vaak kiezen tussen polycarbonaat en acrylaat. Acrylaat (plexiglas) is de meest gebruikte kunststof in bedrijfsdeuren. Het is stevig, lichtgewicht en geeft een mooi helder zicht. Polycarbonaat wordt vaak gebruikt bij deuren die beter bestand moeten zijn tegen vandalisme , omdat het meeveert en daardoor minder snel breekt dan glas of polycarbonaat. Ook is polycarbonaat goedkoper en beter brandwerend. Het geeft echter ook een ander aanzicht, omdat het wat flexibeler in de deur zit.

Welk glas isoleert het best?

Als u kiest voor glazen sectionaaldeuren kunt u vaak ook kiezen voor enkel of dubbel glas. Dubbel glas in een grotere sectionaaldeur wordt vaak afgeraden vanwege het gewicht, waardoor meestal voor dubbel kunststof, bijvoorbeeld acrylaat, wordt gekozen. Dit lichte materiaal maakt de deur beter hanteerbaar. Dubbel acrylaat van 17 mm heeft ongeveer dezelfde isolatiewaarde als dubbel glas (U-waarde= 2.8). 

Laat u adviseren

Als u een glazen sectionaaldeur wilt, zijn er veel mogelijkheden. Een goede deurenleverancier kan u helpen de beste keuze te maken. Als u hele specifieke wensen heeft is een maatwerk deur voor u waarschijnlijk de beste oplossing. Een voorbeeld van een maatwerkdeur is de Compact deur van Rolflex, die ruimtebesparend en mooi afgewerkt is.

Dit vind je misschien ook leuk...