schaf zonnepanelen aan
Huis & tuin

Wil jij CO2 neutraal leven? Dat kan met deze 2 tips!

In dit artikel ga ik jou tips geven over CO2 neutraal leven. 

Aan het einde van het artikel weet jij precies wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je CO2 neutraal kunt leven. Ik heb praktische tips uitgekozen die niet veel geld kosten, zodat iedereen gebruik kan maken van deze tips!

Laten we beginnen. Allereerst moet duidelijk zijn wat er wordt bedoeld met CO2 neutraal leven. CO2 neutraal leven staat ook wel bekent als klimaatneutraal en houdt in: zonder invloed op het klimaat. 

Als er geen CO2 of andere broeikasgassen opgewekt tijdens een proces, dan draagt het niet bij aan het versnelde broeikaseffect. Voor de duidelijkheid: het betekent niet dat alle CO2 uit de lucht weg moet. Nee, absoluut niet. CO2 is een stof dat van begin der tijden voorkomt in de natuur. Met CO2 neutraal zorg je dat jij als mens geen onnodig CO2 de atmosfeer in stopt.

Maar nu:
Nu is het de kunst om hier als mens niet aan bij te dragen en dat is vaak lastiger dan gedacht. Want waar trek je de grens? Als je een flesje water koopt dat van plastic is; gebruik je dan CO2?

Waar die grens ligt dat mag jij zelf bepalen, want het feit dat je bewust bezig bent als voor mij al een stap in de goede richting. En laten we eerlijk zijn: we hoeven niet door te slaan in een missie die je in je eentje nooit gaat redden.

Jij denkt waarschijnlijk:

  “Wanneer komen die tips nou?”

Hier komen ze:

Tip 1. Schaf zonnepanelen aan

Het aanschaffen van zonnepanelen is een welbekende manier om energie op te wekken. Door alle technologische ontwikkelingen die plaatsvinden, leveren zonnepanelen steeds meer op. Daarbij komt ook nog eens kijken dat het productieproces langzaam aan goedkoper wordt.

Kortom: Zonnepanelen worden steeds rendabeler en zijn daarmee een ongelofelijk goede investering. En ondanks dat het voor moeder aarde slecht is dat het de afgelopen jaren flink aan het opwarmen is, is het voor de zonnepanelen wel gunstig. En de zonnepanelen zijn weer gunstig voor het milieu. Een gekke cirkel is het wel, maar de cirkel is wel rond.

Tip 2. Investeer in groen

Ik bedoel niet investeer in duurzame projecten, maar ik bedoel is: investeer letterlijke in groene planten. Er zijn tegenwoordig organisaties die voor 1 euro een boom planten. Deze bomen zorgen ervoor dat er nieuwe bossen ontstaan en iedereen weet dat de bomen de longen van de aarde zijn.

Neem bijvoorbeeld bamboe plantages: bamboe groeit 5x sneller dan elke andere plant op aarde en sommige soorten bamboe nemen tot wel 10x meer CO2 op dan bomen. 

Je kunt dan een aantal planten kopen op zo’n plantage. De plantage-eigenaren kopen met jou geld nieuwe bamboeplanten en die plaatsen ze op de plantage. Hiermee filter je letterlijk CO2 terug uit de lucht. Je kunt bijvoorbeeld elke maand 3 of 5 euro investeren in de plantjes.

Het is natuurlijk niet bedoeling dat jij na het investeren in deze plantages in Nederland niet meer om hoeft te kijken naar je CO2-uitstoot. Als dit je plan is, dan is het een krom plan. Alsnog is het beter dan helemaal niets doen, maar het is zeker niet aan te raden.

Met deze 2 stappen kun je echt al een enorm verschil maken! Dus schaf zonnepanelen aan en laat die bomen planten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *