Tips voor het kopen van een nieuwe zonnebril
Beauty & mode, Online shopping

Tips voor het kopen van een nieuwe zonnebril

Wanneer de zon schijnt is het belangrijk om je niet alleen goed in te smeren, maar ook om een zonnebril te dragen. Voor je ogen is het namelijk belangrijk dat ze worden beschermd tegen de UV-straling. Maar wat voor zonnebrillen zijn er eigenlijk allemaal? En waar kun je allemaal op letten wanneer je een nieuwe bril wil aanschaffen? Je leest het in dit artikel.

UV-straling

We noemden het al even: het is erg relevant dat een zonnebril bescherming biedt tegen UV-straling. Zorg er dus voor dat je een bril aanschaft die hier voor 100% bescherming tegen biedt. Meestal kun je dit vinden op een sticker of in de beschrijving die in de bril staat. Wist je dat UV-straling weerkaatst op zand, de sneeuw en op water? Je moet dus extra oppassen op het strand, op het water en in de sneeuw.

Montuur

Het is ook belangrijk dat je het juiste montuur kiest voor je zonnebril. Wanneer je namelijk een te kleine bril koopt, kan het zijn dat je ogen alsnog niet goed beschermd worden. De zon kan dan aan de zijkant of boven- of onderkant van de bril alsnog komen. Zoek dus een model die je ogen goed beschermt. Ook de vorm is belangrijk. Welke bril staat goed in je gezicht? Heb je bijvoorbeeld een rond gezicht? Ga dan voor een recht of hoekig montuur. Op die manier lijkt je gezicht namelijk langer en smaller. Heb je een hoekig of lang gezicht? Ga dan voor een bril met grote en ronde glazen. Er zijn overigens ontzettend veel soorten zonnebrillen. Het voordeel daarvan is dat je altijd een bril kunt kiezen die helemaal past bij jouw stijl. Er zijn zonnebrillen voor dames, voor heren, ronde zonnebrillen, pilotenbrillen maar ook vierkante zonnebrillen. Kijk dus goed wat jij leuk vindt om te dragen en wat past bij jouw outfits!

Glazen

Vind je het lastig wat voor kleur glazen de zonnebril moet hebben? Vaak wordt gedacht dat donkere glazen in een zonnebril betere bescherming geven. Maar dat is niet het geval. De kleur van de glazen hoeft niet iets te zeggen over de bescherming die ze bieden. Een bril die lichte glazen heeft kan dus je ogen net zo goed beschermen als een bril met donkere glazen. Donkere glazen kunnen natuurlijk wel erg leuk staan, maar het is dus niet zo dat ze beter zijn dan brillen die lichtere glazen hebben. Ook heb je grijze glazen, of bruine, of gele. Er is dus veel keuze wat betreft de glazen van je bril. Ook hier geldt: zoek een kleur uit die goed bij jou staat en waar jij blij van wordt. Op die manier is het altijd leuk om je bril te dragen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *