Huis & tuin

Is je huis gekleed om indruk te maken? Met deze interieurtips krijg je je huis in een handomdraai picture perfect!

Of je je huis nu huurt of bezit, er zijn dingen die je kunt doen om de plek die je thuis noemt er beter uit te laten zien. Binnenhuisarchitectuur kan door iedereen gedaan worden. Het vergt alleen wat inspiratie en een beetje werk om de plek waar je woont om te toveren tot het huis waar je van geniet.

Een geweldige manier om een anders saaie of ingewikkelde ruimte op te leuken is door een brandpunt in de kamer te creëren. Dit brandpunt wordt het hoogtepunt van de ruimte, en al het andere wat in de ruimte is zal werken om het brandpunt te ondersteunen. Brandpunten om rond te denken zijn open haarden, ramen, kunstwerken en statige meubelstukken.

Gebruik spiegels bij het inrichten van je huis. Spiegels kunnen heel handig zijn, vooral als je in een kleine ruimte woont. Een spiegel aan een of twee muren is niet alleen handig om onderweg je haar te fixeren. Ze kunnen ook de illusie van meer ruimte geven. Eén strategisch geplaatste spiegel kan wonderen doen voor het openen van een kamer.

Probeer planten in je kamer te zetten. Je zult verbaasd zijn hoeveel levendiger, maar toch rustgevender; een kamer kan worden door er alleen maar een eenvoudige plant aan toe te voegen. Een enkele plant, goed geplaatst, kan echt de stemming bepalen en een kamer samenbrengen. Vergeet alleen niet ze water te geven!

Een goede binnenhuisarchitectuurtip is om je bij het inrichten altijd bewust te zijn van de ruimte. Als je te gek doet met een kamer kan die uiteindelijk rommelig worden. Hoe mooi een kamer er ook uitziet en goed ingericht is, als er niet genoeg bewegingsruimte is zal niemand zelfs maar de moeite nemen er in te gaan.

Verlichting

Voor kamers met hoge plafonds moet je de plaatsen van je lampen variëren. Het feit dat de plafonds zo hoog zijn kan de verlichting in een kamer verzwakken. Om dat tegen te gaan, probeer je zowel plafondlampen te gebruiken als lampen die gelijkvloers zitten. Het zal helpen om meer adequate verlichting in de kamer te creëren. Witte shutters laten veel licht binnen en geven een landelijke sfeer aan de ruimte. Shutter zorgen niet alleen voor privacy in huis, hebben ook een mooie; landelijke uitstraling.

Zorg ervoor dat er in elke kamer van je huis voldoende verlichting is. Dit kan vereisen dat je wat planning doet over waar je je lampen of kroonluchters moet plaatsen. Als je een grote kamer hebt, zul je de lampen strategisch moeten plaatsen om ze door de hele ruimte te filteren. Voor een mooi lichtinval in huis kan je terecht bij Fractions.

Creëer wat elegantie in een kamer met armaturen als verlichting. Het schemerige licht dat uit een wandkandelaar komt, wordt als deftig en romantisch beschouwd. Je kunt ze ook krijgen in allerlei vormen, kleuren en ontwerpen, zodat ze perfect passen bij het thema van je kamer.

Gebruik veel niveaus van verlichting. Door verlichting in je inrichting te gebruiken kun je meerdere looks in één kamer bereiken. Een bovenlicht is meestal noodzakelijk, maar probeer een dimschakelaar te installeren zodat je het niveau kunt variëren en ’s avonds sfeer kunt scheppen. Installeer accentverlichting om de aandacht op kunstwerken te vestigen. Taakverlichting is ook belangrijk voor leeshoekjes of keukenbereidingsruimten. Verlichting op meerdere niveaus stelt je in staat om met één inrichting veel vibraties te creëren.

Vergeet niet aan verlichting te denken als je een kamer inricht. Je wilt niet dat dingen te donker zijn en moeilijk te zien, anders riskeer je vermoeide ogen. Je kunt mooie lampen plaatsen die je kamer complimenteren, of je kunt natuurlijk licht gebruiken. Spiegels zijn geweldig in het weerkaatsen van licht uit ramen, dus een strategische plaatsing van een spiegel kan helpen om een kamer met natuurlijk zonlicht lichter te maken.

Dit zijn maar een paar ideeën over wat je kunt doen om je huis te veranderen in de plek waar je je thuis voelt. Gebruik de ideeën die je hier geleerd hebt om de transformatie te beginnen. Voor je het weet heb je het huis dat iedereen die er binnenkomt zal bewonderen en genieten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *