De beschikbaarheid van rolstoelbussen
Vrije tijd

De beschikbaarheid van rolstoelbussen

Rolstoelbussen zijn vrijwel altijd beschikbaar. Als je het nummer hebt van een gespecialiseerde taxicentrale, kan je alsnog overal komen. Ook als je in een rolstoel zit. Maar dat geregel kan aanvoelen als een erg grote drempel, waardoor de speciale bus minder beschikbaar lijkt dan hij in werkelijkheid is. Je zal dus graag willen weten of er nog andere opties zijn. Gelukkig is dit het geval. Met een beetje geluk kan je zelfs nog rijden in je eigen auto.

Rolstoelbussen of andere vervoersmiddelen?

Rolstoelbussen kunnen worden ingezet zodra een grotere groep mindervaliden ergens naartoe wil. Maar als slechts een enkel individu weg wil, hoeft dat niet te betekenen dat er een hele bus moet aanrukken om aan die wens te voldoen. Er zijn ook auto’s en taxi’s die voor een enkele rolstoel kunnen rijden. Het is dus niet nodig om meteen in grote rolstoelbussen te denken op het moment dat jij en jouw rolstoel ergens anders moeten zijn.  Je kan ervoor kiezen om zo nu en dan een rolstoeltaxi te bellen of om je eigen auto aan een aantal aanpassingen te onderwerpen.

Rolstoelbussen of een eigen auto: schuifplankjes

Als je altijd zelf hebt kunnen rijden, klinken rolstoelbussen misschien als een straf of een achteruitgang. Gelukkig kunnen er ook aanpassingen worden gemaakt in personenauto’s zodat je ook nog steeds van je eigen auto gebruik kan maken, zelfs als je mindervalide bent geworden.  Zo bestaat er de zogenoemde ‘Turbo-slide’: een soort schuifplankje wat tussen de rolstoel en de stoel in de auto wordt geplaatst. De mindervalide passagier schuift van de rolstoel naar de stoel in de auto en kan op die manier dan op de normale autobank of stoel mee. Als het geplaatst kan worden in de auto, kan iemand die tijdelijk uit de rolstoel kan, met een normale auto mee.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *