wandelen
Vrije tijd

Wandelen op zijn Mediterraans

Wandelen kan best leuk zijn maar niet met de Buienradar op stand-by. Een rondje door het park voor een frisse neus is nog prima, maar wanneer je een dag of misschien zelfs een week te voet onderweg bent, dan is de lol er snel af. Dat begrijpen we. Toch maar weer naar het buitenland dus. Wij hebben voor jou de mooiste wandelingen in het Middellandse Zee gebied bij elkaar gezet. De teenslippers kunnen mee! 

Grand Randonnée 20 op Corsica

Grande Randonnée (Frans), Grote Routepaden of Lange-afstand-wandelpaden (Nederlands), Grande Rota (Portugees) of Gran Recorrido (Spaans). Er is niet de grootste talenknobbel voor nodig om uit te vinden wat dit allemaal betekent: Heel lang wandelen, echt heel lang wandelen. Er zijn veel opties, maar als je onder de zon wilt lopen dan kun je het beste op Corsica terecht. 

Het beruchte GR20 pad van Corsica neemt de wandelaars in twee weken tijd mee naar het eiland. Dat is als ze het terrein kunnen veroveren – en de basisberghutten aankunnen. Deze wandeling doe je niet op je teenslippers. Honderdzeventig kilometer doorkruisen van Corsica’s steile ruggengraat. Negentienduizend meter klimmen en dalen. Vijftien dagen lopen voor minimaal zes uur per dag. De GR20 Corsica in ieder geval wél onder de zon! 

Malta

De Maltese archipel met het hoofdeiland Malta en de twee naburige eilanden Gozo en Comino biedt toeristen een grote verscheidenheid aan wandeltochten met verschillende moeilijkheidsgraden om de mediterrane staat te ontdekken.Weg van de resorts en de stedelijke gebieden van Midden-Malta is er een verrassende hoeveelheid platteland, waarvan sommige bijna onaangetast zijn gebleven door de moderniteit. Het zal je misschien verbazen dat slechts ongeveer een vijfde van de Maltese eilanden verstedelijkt is. 

Boeren maken vaak gebruik van traditionele arbeidsintensieve methoden uit het verleden. Het dorpsleven staat nog steeds in het teken van het landbouw- en visseizoen.Trek wandelschoenen aan, huur een mountainbike en ga vanaf de dorpspleinen de smalle boerenpaadjes op. Je bevindt je in een tijdloos landschap, helemaal alleen, zelfs in het hoogseizoen.

Alta Via 2

Dit is een hele mooie. De Alta Via 2 strekt zich uit over 180 km, met 13 etappes, tussen Bressanone en Feltre in Italie. De gehele route loopt langs drie provincies – Bolzano, Trento en Belluno – over 8 Dolomietengroepen en 30 passen en jukken. De route blijft op een gemiddelde hoogte tussen 2000 en 3000 meter en enkele kleine maar fascinerende meren.

Het Dolomieten Hoogtepad n.2 staat bekend als het “Pad van de legenden” omdat het langs plaatsen loopt die door verhalen beroemd zijn geworden: van de fantastische kliffen van de Odle, het mythische rijk van de personages uit de Ladinische verhalen, tot de brede en hoge gletsjerbekkens van de toppen van Feltre, die door de eeuwen heen door de populaire verbeelding zijn bevolkt met duivels, heksen en monsters.Klinkt heftig? De wandeling zelf is nog heftiger. Ben jij er klaar voor? 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *