Vrije tijd

Stoer verplaatsen? Op een scooter natuurlijk!

En nee, natuurlijk niet zomaar een scooter. Jouw scooter! Tjongejonge, wat is het toch een prachtig voertuig. Heb je hem trouwens echt helemaal zelf gebouwd?

Nee, natuurlijk niet! Waarom vraag je dat? Nou, wellicht hebben mensen je vaak genoeg aan het voertuig zien sleutelen. Het is namelijk heel verstandig om je te realiseren dat je scooter regelmatig onderhoud nodig heeft om perfect te kunnen blijven functioneren. Op dit gebied wil je echt niet achter de feiten aanlopen. De ene keer heeft ie moeite met warmlopen, vervolgens start ie helemaal niet meer. En wie wil er nou op zo’n – of andere – manier met de gebakken peren zitten? Nou, jij in ieder geval absoluut niet!

Zijn we helemaal met je eens. Dus bevelen we je van harte aan om alle ins en outs van je scooter nader te leren kennen. Dat is ook wel nodig wanneer je geen monteur aan huis wilt hebben. Of erger nog, je scooter voor zekere tijd kwijt zijn terwijl die wordt gefixt in een garage! Waarom wachten als je ook direct aan de slag kunt? Zodra je enig technisch inzicht en kennis van zaken omtrent scooters hebt, wordt het een heel stuk gemakkelijker om reparaties en wijzigingen voor eigen rekening te nemen.

Met een beetje geluk word jij al heel snel heel bedreven in het opsporen en herkennen van mankementen. Zo ben je binnen de kortste keren weer onderweg op je scooter naar de stad, je vrienden en waar je ook maar regelmatig bent! Maar laat jouw kennis en kunde niet te veel de ronde gaan. Anders komt straks iedereen bij je aankloppen met het verzoek om ook hun scooters te repareren.

Maar daar kun je dan wellicht ook weer een aardig zakcentje aan verdienen! Dat laten we echter helemaal aan jou over.

Scooter onderdelen

Met je blote handen kom je niet ver. Jij hebt speciaal gereedschap en scooter onderdelen nodig om je problemen op te lossen. Het een zul je vaker nodig hebben dan het andere, maar het is altijd verstandig om op beide gebieden een aardig voorraadje in huis te hebben. En over kennis van zaken te beschikken, dat is wel duidelijk. Haal er daarom gebruiksaanwijzingen en tutorials van het internet bij om alles over jouw scooter – en scooters in het algemeen – te weten te komen. Zo wordt het veel eenvoudiger om reparaties foutloos uit te voeren.

Kies zowel uit frame- en motoronderdelen van het merk van je eigen scooter. Zijn die niet aanwezig, dan zijn er ook vervangende merkloze varianten op de markt. Lees altijd recensies, maar besef hoe dan ook dat hiervan de kwaliteit ook vaak behoorlijk hoog is.

Zowel frame- als motoronderdelen zijn online volop te bestellen van het oorspronkelijke merk van je scooter. Maar ook merkloze varianten die qua kwaliteit hiervoor niet onder doen, zijn aan te bevelen.

Veiligheid

Denk aan je eigen veiligheid en die van anderen. Ga geen anderen inspireren om onverantwoordelijk rijgedrag te vertonen door zonder helm op pad te gaan. Daar breng je alleen maar anderen én jezelf mee in gevaar.

En bovendien, je scooter zelf loopt ook de nodige risico’s. Anderen zouden hiermee namelijk maar wat graag aan de haal gaan. Je verzekering bepaalt vaak wat voor scooterslot je minimaal nodig hebt. Kun je niet aantonen dat je hierover beschikt(e) toen je scooter gestolen werd, dan krijg je ook niets uitgekeerd wanneer je je favoriete voertuig toch kwijtraakt aan diefstal. Kijk altijd je polis na!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *