Overig, Vrije tijd

Op vakantie naar Turkije

Turkije als vakantieland? Dat is genieten van zon, zee en strand vooral en van heerlijke temperaturen. Turkije is ook cultuur en je aanpassen aan de Turkse cultuur. We praten je bij over een vakantie naar Turkije.

Door DNOB op het spoor gezet 

Het kan zomaar het geval zijn dat je via de website DNOB op het spoor van een vakantie naar Turkije gezet bent. Want op deze website doe je nogal wat inspiratie op. En dat over verschillende onderwerpen. DNOB staat overigens voor De Nederlandse OriĆ«ntatiebron. Behalve dat de website je op het spoor gezet heeft van een vakantie naar Turkije, lees je er echt alles op het gebied van avontuur, beauty en fashion, business, elektronica, geschenken, health en huis en tuin. Behalve dat je er leuke vakantiebestemmingen vindt, vind je er ook een leuke reiskoffer. Over reiskoffers gesproken; in Turkije vind je ook altijd de mooiste reiskoffers. 

Verdiep je in de cultuur van Turkije

Turkije dus. Genieten van hele veel zon en nog meer strand, want Turkije staat bekend om de meer dan uitstekende stranden. Ga je voor de eerste keer naar Turkije, dan is het goed je op voorhand te verdiepen in de Turkse cultuur. Dan weet je een beetje wat je kunt verwachten. Turken zijn in elk geval sociaal en gastvrij. Het kan zomaar zijn dat je door een Turkse familie uitgenodigd wordt om een kop thee te komen drinken of een hapje te komen eten. Leer de Turkse begroeting en ga tegelijk met de groet met je klinkerhand langs je hart. Mannen omhelzen elkaar in Turkije, vrouwen kussen en omarmen elkaar. 

Bezienswaardigheden op de Unesco Werelderfgoedlijst

Behalve de mooie stranden, biedt Turkije ook op cultureel vlak heel erg veel. Zestien bezienswaardigheden staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. En op die lijst kom je beslist niet zomaar. Er is dus ook genoeg te zien in Turkije, ook buiten de typische toeristenplaatsen zoals Turkije die in overvloed heeft. Het is ook goed te weten wat je niet doet als je in Turkije bent. Het bekende OK-gebaar is not done in het land en betekent daar iets heel anders. Laat dat gebaar dus achterwege. Voorts is het in Turkije niet gewoon om overal maar in zwembroek of bikini rond te lopen. Voor Turkije heb je bovendien altijd een visum nodig. Vergeet dat dus niet te regelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *