open mic avond
Vrije tijd

Organiseer eens een open-mic avond

Ben je ooit al eens naar een open-mic avond geweest? Weet je dat allerhande soorten artiesten zoals muzikanten, poëten maar ook komiekers op deze soort avonden kunnen optreden? Een open-mic avond heeft geen speciale vooraf bepaalde structuur maar werkt met random selectie of opkomst van artiesten die iets willen delen aan het publiek. Heb je vrienden die zelf artiest zijn of denk je dat er in ieder van je vrienden wel stiekem een artiest schuilt? Wel, organiseer dan een random open mic avond en kom te weten wie van je vrienden stiekem een poëet, muzikant of komiek is. Zo’n avond kan je zelf organiseren of je kan ook een externe agency contacteren die gespecialiseerd is in het organiseren van events, zoals www.dutchstandardevents.com, indien je je hier zelf geen man over ziet.

Creëer een open sfeer

Indien je vrienden geboren artiesten zijn, is de kans klein dat ze zich oncomfortabel voelen in een situatie waar ze op het podium staan. Indien je vrienden dit echter niet gewoon zijn of eerder een verlegen karakter hebben, kan het helpen om een open sfeer te creëren. Zeg maar een safe space. Indien dit er namelijk niet is, is de kans klein dat ze zich comfortabel genoeg voelen om hun gevoelens te delen, ook al is het onder vrienden. Zorg er dus voor dat de locatie waar je het event organiseert gezellig en comfortabel is.

Nodig genoeg mensen uit

Een open mic avond kan je organiseren in intieme kring maar ook met veel mensen. Soms kan het helpen om net meer dan minder mensen uit te nodigen doordat er dan net meer mensen elkaar niet kennen en dit hen traint om om te gaan met podiumangst. Zeker indien de mensen die je uitnodigt geen podium fanaten zijn, kan het helpen om net veel zo’n mensen uit te nodigen om de gêne die er kan ontstaan, weg te krijgen. Uiteraard is het een groter evenement wanneer je meer mensen uitnodigt en is er dus veel meer voorbereidingswerk nodig. Indien je er een speciale avond van wilt maken maar hier zelf geen tijd voor hebt, kan je altijd tips en tricks vragen aan gespecialiseerde event agencies dichtbij je in de buurt, zoals bijvoorbeeld Dutch Standard Events, die je hierbij makkelijk kunnen helpen.

Dit vind je misschien ook leuk...