Vrije tijd

Met een grote groep reizen? Lees deze tips

Het reizen met je vrienden of andere bekenden in een groep kan de ervaring van je leven zijn. Er gaat een hoop gezelligheid met je mee op reis en het is een groot avontuur om nooit te vergeten. Toch zijn er ook nadelen aan het op vakantie gaan met een grote groep. Er zullen mensen zijn die andere dingen willen doen en het organiseren en reizen zelf zal waarschijnlijk een grote chaos zijn zelfs al heb je het goed geregeld.

Maak een planning

Als je met een grote groep op vakantie gaat is het belangrijk om alles goed uit te denken. Ten eerste begint het al om te bedenken met wie je op vakantie wilt gaan. Het is niet verstandig om met mensen op vakantie te gaan die gedurende de vakantie allemaal dingen willen gaan bezichtigen en jij altijd aan het strand wilt liggen met een biertje in je hand. Je kunt het beste op reis gaan met mensen met dezelfde interesses. Als je met een grote groep bent zou je eventueel ook kunnen opsplitsen maar dit is niet gezellig om de hele vakantie te doen. Daarnaast is het handig om een “leider” te hebben. Iemand die alles regelt en overal van op de hoogte is is wel zo handig. Sommige mensen vinden dit leuk om te doen en anderen helemaal niet. Zo kun je eenvoudig je mening geven en weet je bij wie je moet zijn als je ergens een vraag over hebt.

Huur een touringcar

Als je met een grote groep op reis gaat en van plan bent om rond te gaan reizen kun je een touringcar huren. Hiermee kun je met een grotere hoeveelheid mensen voor een relatief lage prijs reizen. Je bent wat flexibeler dan als je met de auto gaat of het vliegtuig. Vaak is het reizen met grote groepen namelijk nogal ingewikkeld. Je moet vaak en snel opsplitsen in bijvoorbeeld taxi’s en de kans dat je telkens op elkaar moet wachten of naar elkaar op zoek moet is een stuk groter. Bij Bakreizen kun je een hoop verschillende touringcars huren. Zo heb je dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, luxe touringcars en zelfs bussen die je kunt huren. Zo kun jij met je hele vriendengroep lekker gaan reizen.

Maak een pot

Als je met een grotere groep op vakantie gaat zul je als je ergens wat gaat eten of een drankje doet telkens met hoge kosten komen te zitten. Dit is als je het deelt door het aantal mensen niet zoveel, maar je kunt niet overal apart betalen. Zelfs als dit wel zou kunnen kost het alsnog een hele hoop tijd om telkens apart voor de rekening te vragen en te gaan verrekenen. Je kunt door een pot te maken en allemaal hierbij in te leggen aan het begin van de vakantie een hoop stress en energie besparen. Als je op vakantie gaat met mensen die vergelijkbare uitgaven hebben is het vaak ook niet zo vervelend om te doen. Ook kun je een kleiner bedrag in de pot doen als je een stuk minder uitgeeft dan de rest of een pot per dag maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *