Huis & tuin

Zomer in aantocht? Maak je tuin weer leefbaar!

En misschien is ‘ie dat al wel, hoor. Dat kunnen wij niet beoordelen. Maar je hebt nu in de aanloop naar de warme maanden toe de kans om jouw erf een persoonlijk tintje te geven.

Dat kun je natuurlijk doen op allerlei verschillende manieren. Voeg een nieuwe grasmat of een prachtig bloemenperk toe aan je geluk. Zo’n schitterende aanblik gun je jezelf toch, evenals iedereen die in jouw tuin van harte welkom is?

Wat je jezelf natuurlijk niet gunt, is een verbrande huid of een nat pak. Kou en gebrek aan comfort, op welke manier dan ook. Dat is allemaal mogelijk wanneer je voor je gezelschap en jezelf een fijne en beschutte plek creëert. Eentje waar de elementen je niet kunnen deren en waarmee je ervoor zorgt dat je niet direct naar binnen hoeft te vluchten zodra het weer omslaat. Komt dat niet als ideaal op je over?

Nou, in dat geval adviseren we je om op te houden met dagdromen. Vervul je diepste wensen juist door zo’n aantrekkelijke én functionele constructie in je tuin te introduceren! Natuurlijk heb je dan verschillende soorten tuinhuizen en andere overkappingen waar je uit kunt kiezen, maar het uiteindelijke besluit ligt natuurlijk bij jezelf. Ben je benieuwd naar de vele mogelijkheden? Hieronder  hebben we er enkele voor je uitgelicht!

Glazen overkapping

Oké, ook met een niet transparant afdak heb je echt nog wel zicht op de kleur van de lucht. Maar van onder een glazen overkapping zie je letterlijk én figuurlijk iedere bui hangen! Bij mooi weer heb je de keuze om zonlicht direct op te vangen of liever vanuit je aangebouwde beschutting. Zo bepaal je zelf waar je je comfortabele en luie terrasstoel neerzet. Gaat het regenen, dan is in ieder geval je uitzicht niet aan je onttrokken. Zeker niet wanneer je gekozen hebt voor panelen rondom!

Maar met het andere uiterste moet je ook rekening houden. Namelijk een ‘overdosis’ zonlicht. En met een bovenkant van glas is een broeikaseffect geen onwaarschijnlijkheid. Sterker nog, houd daar rekening mee! Mocht je overkapping vol op het zuiden staan, dan is het verstandig om er een uitklap- of uitvouwbaar scherm op aan te laten brengen. Mocht het je te veel worden, dan kun je hier altijd onder schuilen. Ook diffuse kunststof panelen kunnen je beschermen.

Aluminium overkapping

Je wilt natuurlijk uit kunne gaan van een zeer solide materiaal wanneer je voor een overkapping gaat. Veel mensen onderschatten aluminium op dit gebied. Want inderdaad, dit metaal is erg licht maar aan de andere kant ook zeer stevig. Het is bovendien de perfecte basis voor een gezellig en comfortabel terras Dat komt omdat je er heel eenvoudig allerlei accessoires met meerwaarde aan toe kunt voegen, zoals gezellige verlichting en de nodige verwarmingselementen. Je bent straks niet meer van je terras af te slaan!

Houten overkapping

Is een natuurlijke uitstraling van je aanbouw helemaal aan jou besteed? In dat geval kies je natuurlijk voor een houten overkapping. Deze kan onder andere de vorm van een tuinhuis aannemen. Dat is niet zo heel vreemd, aangezien een dergelijke constructie heel multifunctioneel is. Je kunt er heerlijk onder zitten of bijvoorbeeld gereedschap dan wel fietsen in opbergen. Om maar wat te noemen.

Hoe dan ook, gewoon doen, zo’n prachtige houten overkapping. Maar ga dan wel na of je duurzaam materiaal gebruikt, aangezien dit hout tegen een stootje moet kunnen. Zeker wanneer je er aanbouw mee op poten zet die dag in dag uit buiten zal staan.

Creëer een comfortabel en gezellig plekje

Als je een mooie overkapping hebt, wil je daar natuurlijk ook comfortabel onder zitten. Voeg diverse tuinmeubelen, zoals een lekkere loungeset en een handige tuintafel toe, om het comfortgehalte te verhogen. Om het extra gezellig te maken kun je er plantenbakken met kleurrijke planten neerzetten. Wil je extra lang blijven zitten tijdens heerlijke zomeravonden? Dan kun je ook nog een verwarmer toevoegen, zodat je het altijd lekker warm hebt. 

Geniet van je vernieuwde tuin!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *