Overig

Mondkapjes vergelijken doe je zo

Veel Nederlanders gaan deze zomer opeens een mondkapje gebruiken. Bijvoorbeeld in de trein, bus, tram, metro, pont of in het vliegtuig. Maar waar moet ik precies op letten bij het kopen van mondmaskers? Via Vergelijkmondkapjes.nl kan je eenvoudig en snel mondkapjes vergelijken. Bovendien vind je op deze website bruikbare informatie over de verschillende modellen waar je uit kunt kiezen, en waar je op moet letten.

  • Je kunt kiezen uit verschillende soorten mondkapjes en aanbieders
  • Mondkapjes zijn op dit moment alleen verplicht in het OV en eventueel het vliegtuig. Je riskeert een boete van €95,00 als je geen masker draagt waar dat wel moet
  • Voor particulier gebruik dien je gebruik te maken van een niet-medisch mondkapje. Deze beschermen jou als drager niet tegen het coronavirus, maar verkleinen wel de kans dat jij anderen besmet
  • Je draagt ze dus vooral voor de gezondheid van anderen, en niet voor je eigen gezondheid

Niet-medische wegwerpmaskers, vanaf €0,25 per stuk

De goedkoopste mondkapjes zijn de niet-medische wegwerpmaskers. Dit zijn de welbekende blauwe 3-laagse maskers die je veel in het openbaar vervoer zit. Deze mondkapjes beschermen de drager niet tegen het virus, maar verkleinen wel de kans dat jij als drager anderen besmet. De meeste druppels uit neus en mond worden namelijk tegengehouden door het makser.

Niet-medische wasbare maskers, vanaf €4,00 per stuk

Naast de wegwerpmaskers heb je ook populaire stoffen maskers. Deze heb je tegenwoordig in allerlei soorten, maten, kleuren en van bekende merken. Deze mondmaskers hebben dezelfde werking als wegwerpmaskers, zie zien er alleen wat leuker uit. Daarnaast kan je ze uitwassen en dus veel vaker dan 1 keer gebruiken. Op de lange termijn is dit ook nog eens een stuk voordeliger.

Wanneer moet ik nu een mondkapje dragen?

Wij merken dat er nog veel onduidelijkheid is over wanneer je nu precies een mondmasker moet dragen. In de blog: is het dragen van een mondkapje verplicht? lees je daar meer informatie over. Het is goed om te weten dat zolang de 1,5 meter afstand te houden is, een mondkapje niet noodzakelijk is in de openbare ruimte. Omdat deze afstand in een trein of bus eigenlijk niet te houden is heeft de overheid ervoor gekozen om het mondkapje wel verplicht te stellen in het openbaar vervoer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *