Huis & tuin

EPDM daktrimmen

Om je dak mooi af te werken, gebruik je EPDM daktrimmen, want het oog wil ook wat. Gemaakt, van aluminium, zijn het blikvangers. Ideaal voor de afwerking van caports, schuren en garages, want die staan vaak in woonwijken en worden door veel mensen gezien. Een mooi afgewerkte schuur draagt bij aan een prettig leefbare wijk.

De functie van EPDM daktrimmen

EPDM daktrimmen zijn vooral bedoeld om lekkages te voorkomen en daarnaast om de EPDM dakbedekking op zijn plaats te houden als het stormt. Het is dus belangrijk dat daktrimmen geplaatst worden, om schade aan het dak te voorkomen. Als je geen daktrimmen plaatst, kan er in de loop van de tijd vuilophoping ontstaan en er kan water tussen de onder- en de toplaag van je dakbedekking kruipen. Daardoor ontstaan lekkages en kieren, die uit gaan zetten als het gaat vriezen. Daktrimmen moet je daarom langs alle dakranden plaatsen en goed vastzetten met EPDM schroeven en rubberkit. 

Daktrim EPDM, het materiaal

EPDM daktrimmen kunnen in diverse lengtes geleverd worden, bijvoorbeeld in een lengte van 2,5 meter. Deze kun je verzagen in de gewenste maten. Als je het vervolgens gaat plaatsen, heb je diverse materialen nodig voor de afwerking. Producten als koppelplaatjes, buitenhoeken, EPDM schroeven, knelprofielen en EPDM rubberkit kun je het beste vooraf kopen, zodat je direct aan de slag kunt.

De werking van EPDM daktrim van aluminium

De EPDM daktrimmen worden meestal van aluminium gemaakt. Een stevig product, maar ook een materiaal dat werkt. Bij een lengte van 2,5 meter zet aluminium 2,5 millimeter uit. Als u de EPDM daktrim van aluminium te strak vastzet, kunnen er problemen ontstaan als het materiaal uit gaat zetten. Daarom is het van belang, dat je hier voor genoeg ruimte laat bij het plaatsen. Houdt hiervoor een ruimte van 2,5 millimeter aan.

Dit vind je misschien ook leuk...