Huis & tuin

Zelf je tuin onderhouden? Drie onmisbare toestellen!

Het enige gereedschap dat u nodig hebt om een ​​tuin te beginnen.

Laat een gebrek aan tuingereedschap of knowhow u er niet van weerhouden om uw eigen groenten en fruit te verbouwen. We hebben de essentiële tuingereedschappen verzameld die u nodig heeft om aan de slag te gaan, plus handige tips en optionele extra’s die het tuinieren gemakkelijker kunnen maken. Als u van plan bent een tuin te beginnen, weet u waarschijnlijk dat er meer dan een paar gadgets zijn die u nodig hebt om de klus te klaren. U heeft echter niet een hele schuur nodig die is uitgerust met gereedschap voor elk type plant die u wilt laten groeien. Bespaar uzelf (en uw portemonnee) een overweldigende reis naar het tuincentrum door vast te houden aan dit onmisbare tuingereedschap waarmee u een sterke start kunt maken.

3 onmisbare tuingereedschappen

1. Troffel

Een handschepje is een must-have voor een groot aantal alledaagse tuiniertaken, zoals het opbreken van klonten grond, het graven van kleine gaten, het verplanten van zaailingen en zelfs het opgraven van onkruid. Mensen thuis en grootschalige tuinders zullen regelmatig een troffel gebruiken. Als u uitgaat van een stuk tuinuitrusting op instapniveau, maak er dan een van: kies er een met een stevig metalen mes en een stevig houten handvat.

2. Snoeischaar

Of u nu verse producten oogst of bessenstruiken snoeit, u doet er goed aan om een set stevige snoeischaren aan te schaffen. Voor een zuivere snede knipt u aan het knooppunt van de plant (waar de tak de stengel ontmoet in een Y-vorm). Zodra uw tuin volwassen is, kunt u investeren in een takkenschaar set die is ontworpen voor takken van 2 cm of breder. Hier kan je een mooi overzicht vinden van enkele populaire en goede snoeischaren!

3. Slang en / of gieter

Als u planten direct in de grond zet, schaf dan een tuinslang aan en zorg ervoor dat deze lang genoeg is om van uw kraan naar uw tuin te reiken. Overweeg ook om een ​​sproeierhulpstuk toe te voegen waarmee u de waterstroom en -druk kunt regelen. Als u puur tuiniert, is een gieter voldoende – zoek een lichtgewicht die u nog steeds makkelijk kunt dragen als hij vol is. Geef voor het beste resultaat ’s morgens vroeg water als de temperatuur lager is. Vermijd ’s middags water geven, dat te snel verdampt, en’ s avonds water geven, waardoor de grond drassig kan worden en een voedingsbodem voor schadelijke schimmels en bacteriën kan ontstaan.

Onderhoud van tuingereedschappen

Als beginnende tuiniers om advies vragen over tuingereedschap, is het antwoord altijd om het beste te kopen dat u zich kunt veroorloven. Scharen en snoeischaren zijn verkrijgbaar bij uw plaatselijke tuinwinkels, maar deze kleine handgereedschappen behoren tot de meest misbruikte in uw tuin. Toch kan je ook wel wat besparen door online te winkelen, natuurlijk.

Het is het extra paar euro waard voor gereedschappen die vele seizoenen meegaan en goed presteren bij constant gebruik. Vervolgens wilt u er goed voor zorgen om niet alleen uw investering te beschermen, maar ook om de kans te verkleinen dat u onkruidzaden of via de bodem overgebrachte ziekteverwekkers over uw tuin verspreidt. Maar gereedschapsonderhoud hoeft geen totale saaie bezigheid te zijn. Als u na elk gebruik een paar minuten de tijd neemt om voor uw gereedschap te zorgen, bespaart u uzelf aan het einde van het seizoen urenlang gedoe.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *