rijschool-tilburg
Overig

4 veelvoorkomende fouten tijdens het rijexamen

Leren autorijden kan stressvol zijn. Daarom worden mensen vaak zenuwachtig, waardoor ze niet slagen voor het rijexamen. In deze blog behandelen we de fouten die veel voorkomen tijdens het rijexamen.

Stress

Het is een feit dat het overgrote deel van de bestuurders zakken voor het rijexamen omdat ze te gestresst zijn. De overmatige stress tijdens het rijexamen kan ervoor zorgen dat een zelfverzekerde bestuurder veranderd in een onzekere bestuurder die onnodige fouten maakt omdat hij minder gefocust is dan normaal.

Snelheid

Sommige bestuurders zijn zenuwachtig tijdens het rijexamen en gaan daardoor langzamer rijden waardoor ze het verkeer onnodig ophouden. Andere bestuurders willen juist laten zien dat ze vanalles durven gaan te snel door bochten en steken veel te snel een kruising over. Het maakt niet uit hoe zenuwachtig je bent, met wie je rijdt of waar je bent, snelheid is een belangrijk onderdeel van het autorijden. Het kan makkelijk zijn om terughoudent te zijn met het schakelen als je het gevoel hebt dat de persoon naast je elke beweging van je beoordeeld, maar probeer zo nu en dan een blik op je dashboard te werpen en en je snelheid te controleren. Zorg er daarnaast voor dat je altijd weet hoe hard je mag rijden op de weg waarop je rijdt.

De spiegels controleren

Iedereen die ooit met een rijinstucteur in de auto heeft gezeten weet hoe belangrijk het is om de spiegels te controleren. Iedere auto is tegenwoordig uitgerust met meerdere spiegels, omdat een bestuurder constant moet weten wat er om hem heen gebeurt. Daarom is dit een belangrijk onderdeel waar de examinator oplet tijdens het rijexamen. Het is cruciaal om tijdens het examen de spiegels te controleren en vooral bij gevaarlijke situaties.

Het wisselen van rijstrook

Een van de onderdelen die mensen moeilijk vinden tijdens het examen is het wisselen van rijstroook. Het is belangrijk dat een bestuurder op een veilige en efficiƫnte manier wisselen van rijstrook. Hierbij moeten bestuurders de binnenspiegels, de zijspiegel en de dode hoek controleren om ervoor te zorgen dat niemand zich bevindt in de dode hoek.

Rijschool in Tilbug

Ben je woonachtig in Tilburg en wil je binnenkort beginnen met het volgen van rijlessen? Bij Rijschool Tilburg kun je binnen een maand je rijbewijs halen. Rijschool Tilburg heeft professionele en ervaren rijinstructeurs in dienst die jouw perfect kunnen helpen bij het halen van jouw rijbewijs. Je kunt bij direct een proefles aanvragen en kennismaken met de rijinstructeurs. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *