Huis & tuin

Dingen die u kunnen helpen met biologisch tuinieren

Biologisch tuinieren is zoveel meer dan alleen maar een zaadje in de grond stoppen. Het vergt veel onderzoek, hard werken en geduld, om je planten te laten groeien en rijpen zodat je kunt genieten van hun overvloed. De onderstaande tips kunnen u helpen uw vaardigheden in biologisch tuinieren te verbeteren.

Als je een opvallende herfsttuin wilt creëren met veel hoogte en contrasterende kleuren, probeer dan stekelige planten te planten zoals het Nieuw-Zeelandse vlas, de yucca of hoge siergrassen. Voeg drama toe met textuur en kleur door het toevoegen van chartreuse planten zoals de Golden Spirit rookstruik of de Tiger Eyes sumak. Om de chartreuse kleur te contrasteren, plant u paarse planten naast de chartreuse planten, zoals de Black Lace vlierbes of de Loropetalum.

Als u uw gezin niet wilt blootstellen aan schadelijke bestrijdingsmiddelen in uw tuin, overweeg dan het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Biologische bestrijdingsmiddelen bevatten niet de schadelijke chemicaliën die vaak in gewone bestrijdingsmiddelen worden aangetroffen. Geurende kruiden zoals rozemarijn, basilicum en munt hebben vaak een hekel aan ongedierte, en ze zijn een goede keuze om rond uw tuin te planten om ongedierte af te weren.

Als u van veel kleur in uw tuin houdt, maar u wilt een gevoel van continuïteit, dan kunt u dit effect het beste bereiken door consequent twee kleuren te gebruiken in al uw beplantingen. Als u naar uw tuin kijkt, zullen uw ogen worden getrokken door de continuïteit van de kleuren en het uitzicht zal meer harmonieus aanvoelen voor de zintuigen.

Voor een natuurlijke manier om bladluizen te bestrijden, bevolkt u uw tuin met lieveheersbeestjes. Lieveheersbeestjes zijn natuurlijke vijanden van bladluizen en schubbige insecten. Ze zijn mooi om naar te kijken, en ze zijn goed voor je tuin. Ze eten geen bloemen, dus je kunt ze veilig op je bloembedden gebruiken. Dit is een goed alternatief voor het gebruik van commerciële bestrijdingsmiddelen.

Plant uw tuin in etappes. Plaats elke week een nieuwe groente, of plant groenten met verschillende rijpingssnelheden wanneer je je beplanting doet. Zo voorkom je dat je in één keer een grote oogst hebt, en kun je beter genieten van de vruchten (en groenten!) van je arbeid.

Bloembollen geven jaar na jaar prachtige bloemen in uw tuin. Om de meeste bloemen te krijgen, plant je je bollen zodra de temperaturen in je gebied beginnen af te koelen in de herfst. Dit is meestal augustus in de zones 1 tot 4 en september in de zones 4 tot 7. Mensen in zuidelijke klimaten zullen hun bollen moeten koelen voor het planten.

Om onkruid op een natuurlijke manier te bestrijden, maak je je eigen zelfgemaakte onkruidverdelger. Meng gewoon water en witte azijn in een fles en spuit het op dezelfde manier als een normale onkruidverdelger. Als extra bonus dient de azijnoplossing ook als bron van voedingsstoffen voor je planten.

Tent in de tuin

Om ervoor te zorgen dat u optimaal van uw tuin kunt genieten, moet u het eenvoudig houden. Een grote tuin klinkt misschien geweldig, maar het werk dat erbij komt kijken kan een grote bron van stress worden. . Een stevige tent in de tuin zal bescherming bieden tegen de regen, zond en wind. Hoe groter uw tuin is, hoe meer tijd u kwijt bent aan onkruid wieden, planten water geven en routineonderhoud van de tuin. Een kleine tuin is gemakkelijk te onderhouden, waardoor je meer tijd hebt om je planten te waarderen. Bij zeer hevige regen of hagel is het beter een tent te plaatsen. Bij peterstenten kan je wezen voor iedere soort tent.

Als je biologisch tuiniert, probeer dan zuiveringszout te gebruiken om meeldauw op je planten te voorkomen. Meng gewoon een eetlepel zuiveringszout met een halve theelepel zachte vloeibare zeep en voeg dit toe aan een liter water. Besproei de planten die gevoelig zijn voor echte meeldauw bij vochtig weer elke week met dit mengsel. Het ongebruikte mengsel kan worden bewaard en later worden gebruikt.

Biologisch tuinieren is een activiteit waar iedereen van kan genieten, maar alleen degenen die er heel serieus mee bezig zijn, zullen proberen hun biologische tuiniertechnieken te perfectioneren. Nu je meer kennis hebt over biologisch tuinieren om aan je “zak met trucs” toe te voegen, kun je ook gemakkelijk een geweldige biologische tuinier worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *