Beauty & mode

Tips voor het kopen van kinderkleding

Als je kinderen hebt kun je je geld wel kwijt aan je kinderen. Het hebben van kinderen kost nou eenmaal geld. Gelukkig is daar ook per kwartaal de kinderbijslag als extraatje voor ouders. De meeste ouders kopen hier schoenen en kleding van voor hun kinderen. Of wanneer ze nog klein zijn wordt er een voorraadje babyvoeding en luiers aangelegd. Je bent er vrij in ermee te doen wat jij wil en noodzakelijk vindt. Al zou je het zelf opmaken dan is dat ook geen probleem. Maar het is een mooi bedrag om nieuwe kleding voor het komende seizoen mee aan te schaffen. Wil je niet zoveel geld kwijt zijn aan kinderkleding? Gebruik dan deze tips voor het kopen van kinderkleding.

Tips shoppen in de sale

Ik ben gek op merkkleding maar voor kinderen vind ik dat best duur. Daarom shop ik mijn favoriete kinderkleding merken altijd in de sale. Wat maakt het uit dat je van je favo merk een shirt uit de vorige collectie koopt? Ik ben niet zo’n moeder die perse met de modetrends voor kinderen mee wil gaan. Als ik leuke merkkleding in de sale kan kopen dan doe ik dat zeker. 

Als ik leuke kinderkleding voor mijn kinderen tegenkom, en ik vind het op dat moment nog te duur, dan zet ik het altijd op een ‘whislist’. Als er sale is ga ik kijken of die items ook in de opruiming zijn. Als dat het geval is dan koop ik ze, als ik ze nog steeds zo leuk vind en ze zijn nog in hun maat verkrijgbaar. 

Ook koop ik in de sale wel eens kleding op de groei. Als het echt een kledingstuk is wat ik niet wil laten hangen, dan koop ik het alvast voor als ze weer gegroeid zijn. Dit is altijd wel een gokje want ze kunnen ook ineens hard gaan groeien en het niet meer passen. Maar als je dit gokje wil nemen dan kun je hier ook zeker geld besparen. 

Online winkelen vind ik ook een uitkomst. Zeker als het opruiming is. Dan heb ik geen zin om in kledingrekken te moeten trekken op zoek naar het juiste kledingstuk. Als ik online shop kan ik rustig alle items bekijken en mijn mandje vullen. Geen stress!

Tweedehands kinderkleding kopen

Het kopen van tweedehands kinderkleding is ook zo gek nog niet. Op Facebook zijn er verschillende groepen waar je lid van kan worden. Hier wordt tweedehands kinderkleding aangeboden. Ook heb je groepen gericht op één merk. Ik ben lid van een paar groepen en er wordt vaak hele mooie en in nette staat kleding aangeboden. 

Voor tweedehands kinderkleding kun je ook kinderkledingbeurzen in je omgeving bezoeken. Op Marktplaats worden er ook met regelmaat mooie pakketten kinderkleding aangeboden die in zeer goede staat zijn. Het is misschien even zoeken maar hier kun je toffe kleding vandaan halen.

Wat ook leuk is, is om een avond te organiseren met vriendinnen, buurvrouwen, familie om kinderkleding te ruilen. Dit is tevens een duurzame oplossing voor het kopen van kinderkleding en dit kan met een gesloten portemonnee. 

Veel plezier met het shoppen van kinderkleding namens het hele team van Love2bemama!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Jouke zegt:

    Hallo,

    Wat een leuke blog zeg. Ik ben zelf ook begonnen met schrijven voor mijn blog en zal graag een gastartikel willen schrijven. Ik hoor graag of u hier voor openstaat.

    Met vriendelijke groet,

    Jouke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *