Beauty & mode

Pak je wallen aan met een onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is bedoeld om het uiterlijk van wallen onder je ogen minder duidelijk te maken. Wallen worden snel geassocieerd met vermoeidheid en als jouw wallen niet meer weggaan, dan zie je er voor anderen dus altijd moe uit. Als jij na een goede nachtrust in de spiegel kijkt en een vermoeid persoon terug ziet kijken, dan heeft dat gevolgen voor hoe je je voelt en je zelfvertrouwen. Niemand hoeft met wallen te leven, want met een onderooglidcorrectie kunnen deze aanzienlijk worden verminderd. Ben jij het zat om te horen dat je er moe uit ziet? Zoek dan een goede kliniek op en pak die wallen aan.

Wat is een onderooglidcorrectie?

Er zijn verschillende ooglidcorrecties en een onderooglidcorrectie richt zich specifiek op wallen. Andere opties die je hebt zijn een bovenooglidcorrectie en een wenkbrauwlift. De correctie van de onderoogleden wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Er wordt een kleine incisie gemaakt, vaak aan de binnenkant van het ooglid. Het overtollige vel, vet en spierweefsel worden weggesneden en de huid wordt weer strakgetrokken. Alles wordt via de incisie weggewerkt en gehecht. Na de ingreep moet je nog even blijven rusten en worden je ogen gekoeld. Daarna mag je gewoon weer naar huis. Houd er wel rekening mee dat je na de correctie niet mag rijden.

Het herstel is snel en gemakkelijk

Nadat je thuis bent gekomen zullen je ogen er opgezwollen en gekneusd uitzien. Dit trekt snel weg, vooral als je regelmatig koelt en met je hoofd omhoog slaapt. Je krijgt uitgebreide instructies over hoe je de genezing van je onderooglidcorrectie kunt bevorderen. Na een week mogen de hechtingen eruit en daarna ben je alweer aardig toonbaar. De zwellingen en blauwe plekken zijn nagenoeg verdwenen. Je bent nog wel aan het helen en een volledig herstel duurt drie maanden. Je spreekt dan nog een keer met je plastisch chirurg af om het permanente resultaat te bekijken. Dit resultaat blijft 15 jaar zichtbaar, zeker als je gezond leeft en goed voor jezelf zorgt.

Een risicoloze operatie

Complicaties komen eigenlijk nooit voor bij een onderooglidcorrectie, maar er is een hele kleine kans dat je infecties of nabloedingen ervaart. Dit is dan vaak eerder het gevolg van het niet opvolgen van het nazorgprotocol dan van de correctie zelf. Gelukkig zijn deze complicaties goed te behandelen en niet gevaarlijk. Het is ook mogelijk dat je ogen een tijdje droog aanvullen. Dat is ook normaal en kan goed behandeld worden met oogdruppels. Een ooglidcorrectie is eigenlijk een volledig risicoloze operatie.

Je ziet er weer uit zoals je je voelt

Het belangrijkste gevolg van een onderooglidcorrectie is dat jij je naderhand weer goed voelt. Het resultaat is een natuurlijk uiterlijk en een aanzienlijk minder vermoeide blik. De persoon die je in de spiegel ziet komt weer overeen met de persoon die jij bent. Dat alles is mogelijk met slechts anderhalf uur in de stoel en een paar weken herstel.

Dit vind je misschien ook leuk...