Huis & tuin

Inspiratie voor het simpel opfleuren van het huis

Het is nog maar twee maanden geleden dat we massaal met het hele land moeten thuisblijven, vanwege de corona pandemie. Door het vele thuiszitten worden er een boel projecten in- en rondom het huis opgepakt. De tuin kan eindelijk opgeknapt worden, het schuurtje mag wel weer eens een likje verf krijgen, maar binnenshuis wordt er ook een heleboel opgeknapt. Ben jij ook van plan om binnenkort het huis goed op te fleuren, maar wil jij liever niet dat het een levensproject wordt? Lees dan snel verder en laat je inspireren door alle tips, over hoe jij jouw huis kan opfleuren met weinig moeite. 

Tip 1: gebruik muurstickers in plaats van verf

Wanneer wij binnenshuis gaan opknappen bestaat de kans dat er ook geverfd moet worden. Het verven van de muren is best een intensieve klus: de spullen moeten aan de kant of afgedekt worden, randen moeten afgeplakt worden en dan moet je nog mooi verven zonder banen te krijgen op de muren. Een heleboel gedoe voor één klus, maar wist jij dat je een groots effect kan creëren wanneer je gebruik maakt van muurstickers?

Muurstickers zijn stickers die bestaan uit tekst en/of een afbeelding die over elk soort muur geplakt kan worden. Door middel van een muursticker kun je heleboel sfeer meegeven aan jouw woning. De muurstickers zijn namelijk in verschillende vormen, maten en kleuren te bestellen. Heb jij een specifiek design in gedachten? Geen probleem! Het is namelijk ook mogelijk om een eigen ontwerp te laten maken. 

Tip 2: maak een groot verschil met accessoires

De meeste mensen heb in huis wat prullaria staan die voor hen meer sfeer creëert in huis. Denk bijvoorbeeld aan beeldjes, potjes, vaasjes, maar ook kussen, kaarsen en ander klein spul. Probeer eens hier wat verandering aan te brengen.

Het vervangen van de sierkussens in huis heeft een sterk effect op de sfeer in huis. Het geeft nieuwe kleuren in huis, maar de vorm van een sierkussen kan ook een boel doen. Dit effect krijg je ook wanneer je de lampenkappen gaat vervangen. Die kappen staan waarschijnlijk al jaren op de lamp. Door ze te vervangen geef je de lamp zelf ook een andere stijl. Je hoeft dus niet groot aan te pakken, om een groot effect te creëren.

Tip 3: breng de natuur in huis

Het aanschaffen van bloemen en planten in de woning, geeft een heleboel rust in jouw huis. De natuur heeft een kalmerend effect op ons geestelijke gezondheid en dat merk je wanneer je meer groen in huis aanbrengt!

Het is hier wel van belang dat je de planten ook goed onderhoudt, want anders creëer je een averechts effect. Lastig om goede planten uit te kiezen? Ga voor een plant die het hele jaar kan overleven binnen in de kamer. Voor sfeer in het huis koop je bloemen of planten die meer aan de seizoenen gebonden zijn.

Zoals je hierboven gelezen hebt, hoef je niet een groot project te starten om een het huis een nieuw leven in te blazen. Zo kun je met kleine aanpassingen jouw woning opfleuren met kamerplanten. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *