Online shopping

Waarom heeft een website een SSL-certificaat nodig?

Ga je binnenkort een website of webshop starten dan is het goed om stil te staan bij wat je daarvoor nodig hebt. Het opzetten van een webshop is namelijk niet heel moeilijk maar het is wel belangrijk dat de webshop veilig is en goed werkt en natuurlijk vindbaar is. Hiervoor zal er een opvallende en duidelijke domeinnaam nodig zijn en een goede webhosting server. Verder is het ook belangrijk dat er een SSL certificaat aanwezig is. In dit artikel leggen we uit waarom dit nodig is. 

Wat is een SSL certificaat?

Het kan voorkomen dat je nog niet eerder hebt gehoord van een SSL certificaat. De SSL zorgt ervoor dat gegevens die uitgewisseld worden via de webshop beveiligd zijn. Het certificaat versleutelt als het ware de verbinding zodat hackers er niet tussen kunnen komen om gegevens te stelen. De aanschaf van een SSL certificaten is verplicht voor Nederlandse e-commerce ondernemers. 

Klantvertrouwen en online betalen

We weten allemaal dat als je voor het eerst op een nieuwe website komt en je moet je gegevens invullen dat het altijd een beetje spannend is. Is deze website wel betrouwbaar en wordt er veilig met mijn gegevens omgegaan? Websites die een SSL certificaat hebben (te zien aan het slotje in de URL balk) zullen altijd beveiligd zijn. Dit wekt klantvertrouwen op omdat consumenten online veilig kunnen betalen. Ook eisen creditcard bedrijven dat je website beveiligd is met een SSL certificaat. 

Veilige verbinding in de zoekresultaten 

Websites die niet beveiligd zijn, worden vaak als minder betrouwbaar gezien door consumenten. Zij krijgen bij het bezoeken van de website gelijk een melding waardoor de kans groot wordt dat ze de website niet eens echt gaan bezoeken. Een beveiligde verbinding wordt weergeven als HTTPS. Veilige verbindingen worden door Google beloond door betere posities in de zoekresultaten. Hierdoor wil Google web eigenaren motiveren om een SSL certificaat aan te schaffen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *