Huis & tuin

Hoe creëer je een rustpunt van je tuin

Even in je tuin zitten kan ervoor zorgen dat je helemaal tot rust komt. Vooral in deze tijd waarbij je de meeste tijd binnenshuis besteedt is het heerlijk om even een frisse neus te halen in de tuin. Het zorgt ervoor dat je even je werk vergeet. Er zijn meerdere punten waaraan je moet denken voor als je zo’n rustpunt wilt gaan creëren. Bijvoorbeeld wat voor soort planten zorgen voor rust of een euforisch gevoel zorgen. of wat voor spullen zorgen voor een rustige sfeer in jouw tuin. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak maar dit artikel zal je op weg helpen met het creëren van een tuin omgeving die jou de ultieme rust brengt. 

Beschutting 

Een beschutte tuin is zeer belangrijk als je een tuin wilt waar je helemaal tot rust kunt komen. Je wilt natuurlijk geen pottenkijkers tijdens je momentje rust. Er zijn veel verschillende soorten schuttingen waaruit je kan kiezen. De meeste mensen kiezen toch voor een hout beton schutting. Dit geeft een natuurlijke look maar toch moderne look. Ook hoef je het niet zozeer te onderhouden en gaat zo’n schutting jaren mee. Maar je hebt bijvoorbeeld ook schuttingen die volledig zijn gemaakt van beton of natuurlijk materiaal. Dit moet je natuurlijk invullen naar eigen smaak. Wel zou ik ervoor kiezen om een schutting uit te kiezen die hoog genoeg is zodat niemand erover heen kan kijken.

Genoeg groen

Niet iedereen houdt van groen in de tuin. Maar toch zorgen sommige planten voor rust en een euforisch gevoel. Veel planten geven heerlijke geuren af stoten daarnaast zuurstof uit. Ik ga hier een paar planten bespreken die niet kunnen ontbreken in jouw tuin. 

Ten eerste lavendel, deze plant heeft een prachtige paars kleur en zorgt voor een verrukkelijke geur. Lavendel wordt ook vaak gebruikt bij mensen met een depressie. De vrouwentong, deze plant zuivert volgens onderzoek de lucht van maar liefst 107 giftige stoffen. Hiernaast stoot het s’nacht zuurstof uit. Ook heeft deze plant weinig water nodig waardoor je er amper omkijken naar hebt. 

Hou het netjes

Op zich spreekt dit voor zich maar een nette tuin zorgt voor rust in je hoofd. Zorg er daarom altijd voor dat je extra opslagruimte hebt. Bijvoorbeeld door een opslagkist aan te schaffen waarin je al de overige spullen in kan opbergen.  

comfortabele zitplek 

een fijne zitplek kan absoluut niet ontbreken in jouw rustpunt. Dit is wel voor iedereen anders. De één kiest voor een hangmat en de ander wilt weer een loungebank. Een hangmat is natuurlijk wel ideaal als je lekker wilt weg dompelen. Maar een loungebank is weer ideaal als je heerlijk samen met je partner wilt ontspannen. Zorg er in ieder geval voor dat het voor jou aangenaam is. 

Sfeer creëren 

Een sfeervolle tuin creëren kan best lastig zijn. Je kan dit op verschillende manieren doen. mooie tegels voor in je tuin doen al wonderen. Hiernaast zijn er talloze verschillende tegels, voor ieder wat wils. Zo kan iedereen de bestrating naar eigen smaak invullen. ook kan mooie sfeerverlichting wonderen doen. Vooral als je graag s’avonds jouw rust momentje wilt pakken. Hiernaast zorgt dit voor een gezellige sfeer in jouw tuin!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *