Overig

Zo organiseer je de beste kinderpartijtjes

Kinderpartijtjes, ieder heeft er zijn eigen mening over. Kinderen vinden het prachtig, maar de ouders meestal iets minder. Er komt namelijk heel wat voorbereiding kijken bij het organiseren van zo’n dergelijk feestje. Er zijn een hoop zaken waar je van te voren aan moet denken, maar het grootste probleem blijft natuurlijk het verzinnen van een origineel idee. In dit artikel geef ik je een aantal handvaten die je kunt gebruiken bij het organiseren van de beste kinderpartijtjes.

Begin op tijd

Wanneer je snel met je handen in het haar zit, is het belangrijk om op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Hierdoor verklein je de kans op ongewenste verrassingen. Bedenk eerst voor jezelf, vier je het thuis? Of ga je naar een andere locatie? Is er een thema? Of mag iedereen als zichzelf komen.

Een trampoline

Wanneer je besluit om het feestje thuis te geven, zul je een programma moeten verzinnen om de kinderen bezig te houden. Op het moment dat het lekker weer is kun je het beste de kinderen buiten laten spelen. Een leuke manier om de kinderen bezig te houden in de tuin is met een trampoline. Niet alleen zijn de kinderen in beweging, ook vermaken ze zich hier een hele poos mee.

Ga koekjes maken

Als het weer iets minder lekker is en de kinderen niet buiten op de trampoline kunnen spelen zou je ook kunnen besluiten om koekjes te gaan bakken. Koekjes bakken hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn en elk kind kan zijn eigen baksels mee naar huis nemen, hoef je ook niet meer aan een bedankje te denken!

Vier het samen

Wanneer een vriendje of vriendinnetje van je kind rond dezelfde periode jarig is, zou je kunnen besluiten om dit samen te vieren. Zo kan je kind meer vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen en heb jij ook extra steun van de ouders van het andere kind. Eigenlijk kun je dit zien als een win-win situatie!

Maak er geen wedstrijd van

Het grootste doel van het feestje is dat de kinderen zich vermaken en niet dat jouw kind het meest spectaculaire feestje van de klas heeft. Je hoeft het jezelf namelijk echt niet moeilijker te maken dan het is. Wanneer de kinderen zichzelf kunnen vermaken met leuke activiteiten, zij zij al lang blij! 

Bewegen is gezond

Een beetje actie vinden kinderen over het algemeen erg leuk! Je kunt kinderen op veel verschillende en leuke manieren beweging geven, door bijvoorbeeld een gymzaaltje te huren of gewoon door naar het park of speelbos te gaan!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *