Overig

Een uitvaartverzekering vergelijken; waar moet op letten?

Je denkt er liever niet bij na, maar toch is het verstandig om op korte termijn een beslissing erover te nemen: het kiezen van een uitvaartverzekering. Doordat de verzekeraar een groot gedeelte van je uitvaart voorschiet bespaar je je naasten hiermee veel leed.

Maar waar moet je precies op letten bij het kiezen van een uitvaartverzekering? In dit artikel lees je enkele praktische tips bij het kiezen van de beste uitvaartverzekering.

Uit welke soorten uitvaartverzekeringen kan je kiezen?

Voor uitvaartverzekeringen heb je diverse combinaties. Eén van de meest voorkomende variant is de kapitaalverzekering. Hierbij keert de uitvaartverzekeraar een bepaald bedrag uit aan de nabestaanden. Dit bedrag is alleen mogelijk om te besteden aan de uitvaart.

Naast de kapitaalverzekering heb je ook de naturaverzekering. Hierbij ontvangen de nabestaanden een pakket aan diensten die de overleden persoon zelf heeft gekozen. Bij een naturapakket heb je de keuze uit een standaardpakket en een aanvullend pakket. Bij het laatstgenoemde variant krijg je extra mogelijkheden.

Tot slot heb je ook de mogelijkheid om een koopsom uitvaartverzekering te vergelijken. Je legt hierbij eenmalig een bepaald bedrag in bij de verzekeraar. Van dit bedrag wordt een gedeelte van de uitvaart vergoed. Een koopsom uitvaartverzekering is alleen mogelijk als je kiest voor een kapitaalverzekering. 

Is je uitvaartverzekering waardevast?

Verder is het goed om te kijken of je uitvaartverzekering wel waardevast is. Anders wordt na verloop van tijd het verzekerde bedrag een stuk minder waard!

Let er in dit geval op of je verzekering een premie-indexering heeft. Hierbij wordt je premie om de twee à drie jaar verhoogd met een bedrag dat is afgestemd op de uitvaartkosten. In de algemene voorwaarden lees je of je uitvaartverzekering waardevast blijft. Zo blijft je uitvaartverzekering in zijn waarde behouden!

3 tips bij het vergelijken van een goedkope uitvaartverzekering

Ondanks dat je je nabestaanden niet met hoge kosten wilt opzadelen wil je zelf natuurlijk ook niet te veel voor je uitvaartverzekering betalen. Hieronder lees je tot slot 3 tips bij het vergelijken van een goedkope uitvaartverzekering:

  • Maak voor jezelf een rekensommetje hoeveel de totale uitvaart waarschijnlijk gaat kosten. Het is verstandig om je voor dit bedrag minimaal te verzekeren.
  • Ten tweede is het aan te raden om zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. Hierdoor kan je voor een lange looptijd kiezen, waardoor het maandelijkse bedrag relatief laag is. Afhankelijk van de verzekeraar en de polis kan er bij een bepaalde leeftijd om een gezondheidsverklaring worden gevraagd, waardoor het verstandig is om hier snel bij te zijn!
  • Sommige verzekeraars verzekeren de kinderen automatisch mee. Zeker als je nu kinderen hebt of ze in de toekomst gaat krijgen is het slim om te kijken of ze worden meegenomen. 

Net zoals bij iedere verzekering is het altijd goed om even in de polis te kijken. Kan je je polis gemakkelijk wijzigen? En in hoeverre wordt je premie geïndexeerd?

Bij het vergelijken van een uitvaartverzekering komt dus een hoop bij kijken. Vergelijk op basis van je wensen en ontdek welke verzekering bij jou aansluit!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *