Overig

De noodzaak van zeepdispensers in de horeca

Het is je de afgelopen tijd waarschijnlijk niet ontgaan: een goede hygiëne is ontzettend belangrijk. Zeker in deze tijden speelt gezondheid een belangrijke rol. Wanneer men niet hygiënisch is, is er een verhoogde kans op bacteriën en virussen. Deze ziektekiemen worden namelijk veelal verspreid door een slechte hygiëne. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen in de horeca. Door middel van zeepdispensers in de toiletten en keukens kunnen medewerkers en gasten hun handen regelmatig wassen. In deze blog vertellen we je meer over zeepdispensers. Lees snel onze blog!

Verschillende soorten zeepdispensers

Zonder dat we er stil bij staan zijn er verschillende soorten dispensers verkrijgbaar. In de professionele horeca omgevingen wordt veel gebruik gemaakt van automatische zeepdispensers. Deze bevatten een handige sensor waardoor er automatisch een bepaalde hoeveelheid zeep wordt gedeponeerd. Dit brengt weer voordelen met zich mee aangezien men niet in aanraking komt met zeeppompjes en komen je gasten en medewerkers niet in aanraking met vervelende bacteriën. 

Naast de elektrische variant zijn er diverse luxe dispensers verkrijgbaar. Deze zeepdispensers hebben een tijdloos design en passen binnen elke horecagelegenheid. 

De voordelen van zeepdispensers

Het gebruik van dispensers brengt vele voordelen met zich mee. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met alle voordelen:

  • Zoals eerder benoemd zijn elektrische dispensers zeer hygiënisch. Doordat er een sensor aanwezig is komt men niet in aanraking met bacteriën en blijft de hygiëne gewaarborgd.
  • De handzeephouders kunnen eenvoudig aan de muur worden gemonteerd. Hierdoor blijft er voldoende ruimte beschikbaar en ogen de fonteinen schoon en rustig.
  • De handzeephouders zijn zeer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Tegenwoordig bevatten de meeste dispensers een tijdloos design waardoor ze binnen elk horecabedrijf passen. 
  • De zeepdispensers zijn beschikbaar in verschillende formaten. Er zijn varianten beschikbaar die goed zijn tot wel 1 liter zeep, waardoor je minder snel zeep hoeft bij te vullen.

Tips voor het kopen van handzeephouders

Om ervoor te zorgen dat je de juiste zeepdispenser in je horecazaak haalt, zal je op een aantal zaken moeten letten. Hieronder geven we je een aantal tips wanneer jij zeepdispensers gaat kopen.

  1. Wanneer je een handzeephouder wilt kopen, is het belangrijk dat deze aansluit op je interieur van je horecazaak. In het verleden was er op het gebied van esthetiek weinig keuze. Inmiddels is dit niet meer het geval en bevatten steeds meer houders een tijdloos design. 
  2. Kies je voor een elektrische handzeephouder of wil je liever een met een drukknop? De elektrische variant is een stuk hygiënischer en gebruiksvriendelijker.  
  3. Hou rekening met hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Een grotere handzeephouder neemt meer ruimte in beslag, maar hoeft minder vaak bijgevuld te worden. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *