Overig

Zo kom jij de overgang door!

De overgang, een fase in de leven van de vrouw die iedereen moet doormaken. De ene vrouw kan niet wachten tot haar menstruatiecyclus voorbij is en de ander ziet het als het verliezen van vrouwelijkheid. Maar wat de mening ook mag zijn, de overgang kan voor vervelende momenten zorgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld nachtelijk zweten of stemmingswisselingen.

Deze vervelende momenten kunnen verholpen worden door middel van overgang supplementen. Dit zijn supplementen op basis van plantaardige producten die jouw balans bevorderen. In dit artikel leggen wij je alles uit over de overgang en hoe je die kunt verlichten.

Wat is de overgang?

De overgang, is de periode in de vrouw haar leven waar de menstruatiecyclus komt te stoppen. Dit gebeurd niet plotseling, maar geleidelijk. De menstruatie wordt in steeds onregelmatiger, totdat deze uiteindelijk niet meer terugkomt. 

Duur van de overgang

Hoe lang de overgang aanhoudt, verschilt ook per vrouw. Het proces duurt gemiddeld vier jaar, maar kan oplopen tot tien jaar. Als de laatste menstruatie, ook wel de menopauze genoemd, ruim een jaar is weggebleven dan ben je uit de overgang. Wanneer de overgang begint en eindigt is voor elke vrouw anders. Gemiddeld ligt dit tussen de 45 en 55 jaar oud, maar het kan ook al voor je 40ste levensjaar gebeuren. 

Symptomen en klachten van de overgang

Wanneer je in de overgang terecht komt, brengt dat vervelende symptomen en klachten met zich mee; de zogeheten overgangsverschijnselen. Dit komt omdat de hormoonhuishouding in de lichaam van de vrouw verandert tijdens de overgang. Je kunt daardoor last hebben van de volgende dingen:

  • Opvliegers en nachtelijk zweten
  • Stemmingswisselingen
  • Seksuele- en vaginale klachten

Opvliegers en nachtelijk zweten

Opvliegers zijn plotselinge golven van warmte, die gepaard gaan met zweten, hartkloppingen, hoofdpijn, korte adem en duizeligheid. Deze opvliegers zijn vaak snel weg. Een opvlieger duurt 30 seconden tot enkele minuten. Nachtelijk zweten is het krijgen van opvliegers wanneer je aan het slapen bent of in bed ligt. Nachtzweten kan met dezelfde punten van opvliegers gepaard gaan.

Stemmingswisselingen

De overgang brengt ook stemmingswisselingen met zich mee. De emoties kunnen sneller verspringen en zullen ook sterker geuit worden. Naast emotionele schommelingen, kunnen er ook mentale problemen ontstaan. Denk hierbij aan soberheid, negativiteit of depressie.

Seksuele- en vaginale klachten

Tijdens de overgang verandert de hormoonhuishouding, waardoor er ook seksuele- en vaginale klachten ontstaan. De hormonen nemen door de jaren heen steeds meer af, waaronder hormonen die betrokken zijn met het libido en de algehele conditie van het vrouwelijk geslachtsorgaan. Doordat hormonen afnemen leidt dat tot klachten zoals vaginale droogte en pijn tijdens het vrijen. 

Supplementen voor de overgang

Bovenstaande symptomen en klachten hebben een vervelend effect op het dagelijks leven. Om dit te kunnen overkomen is het aan te raden om overgangs supplementen te gebruiken. Deze supplementen zijn op basis van natuurlijke ingrediënten, waardoor je geen zorgen hoeft te maken over het toedienen van chemische stoffen. De verschillende natuurlijke ingrediënten verligten de verschillende klachten van de overgang. Hierdoor zul je vervelende momenten zoals opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen doen verminderen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *