Overig

Onmisbare tools bij bouwprojecten

Tijdens bouwprojecten, groot of klein, zijn er een paar gereedschappen die absoluut onmisbaar zijn bij dit soort ondernemingen. Zonder deze dingen wordt het project toch echt een stuk moeilijker of zelfs bijna onmogelijk. In deze blog zetten wij een aantal van deze onmisbare tools en machines voor u op een rijtje. Mocht u binnenkort aan een nieuw bouwproject beginnen, dan dient deze blog ook als kleine checklist!

1. Graafmachines

We beginnen meteen groot en krachtig met een graafmachine. Graafmachines worden gebruikt om sleuven, gaten en andere funderingen voor gebouwen te graven. Ze worden ook gebruikt om zware voorwerpen en materialen te verplaatsen op bouwterreinen. De armen en scheppen van de machine zijn meestal hydraulisch. Door hydraulische vloeistof onder hoge druk in een cilinder te pompen worden de hefarmen bewogen en zijn ze klaar om actie te ondernemen.

2. Graaflaadcombinaties

Graaflaadcombinaties zijn vergelijkbaar met graafmachines, maar ze hebben een bak vooraan in plaats van achteraan. Daardoor zijn ze ideaal voor het graven van sleuven en gaten. Graaflaadcombinaties kunnen ook worden gebruikt om zware voorwerpen en materialen op bouwterreinen te verplaatsen.

3. Bulldozers

Bulldozers worden ingezet om over korte afstanden grote hoeveelheden grond te verplaatsen en worden daarom gebruikt bij onder meer het vlakken van terreinen, het graven van kanalen en het ophogen van oppervlakken. Doordat ze een krachtige motor hebben kunnen bulldozers ook over terreinen rijden die moeilijk begaanbaar zijn.

4. Kranen

Kranen worden gebruikt om zware voorwerpen en materialen op bouwplaatsen op te tillen en te verplaatsen. Hijskranen kunnen zware lasten horizontaal en verticaal verplaatsen. Dit gebeurt door de hijshaak via hijsblokken omhoog en omlaag te verplaatsen met een lier. Ze worden ook gebruikt om geprefabriceerde onderdelen van gebouwen op hun plaats te brengen.

5. Bodem verdichters

Bodem verdichters worden gebruikt om grond op bouwterreinen te verdichten. Dit is nodig om een stabiele fundering voor gebouwen te creëren. Bodemverdichting is bijvoorbeeld ook belangrijk bij de aanleg van wegen en spoorwegen.

6. Bouwlaser

Ook een bouwlaser is onmisbaar. Hij wordt gebruikt om oppervlakken waterpas te stellen en ervoor te zorgen dat gebouwen verticaal staan. De bouwlaser wordt ook gebruikt om afstanden op bouwplaatsen te meten. Bent u nog op zoek naar een bouwlaser? Kijk dan eens rond in het assortiment van Visser & Visser.

Dit zijn slechts enkele van de vele gereedschappen die nodig zijn voor bouwprojecten. Met deze gereedschappen kunt u sterke en stabiele funderingen voor gebouwen maken, en zware voorwerpen en materialen gemakkelijk verplaatsen. Zat er nog een tussen waar u nog niet aan had gedacht?

Dit vind je misschien ook leuk...