Huis & tuin

De beste tuin voorbereidingen in de lente!

Iedereen heeft het wel gemerkt, de lente is begonnen. Het wordt lichtjes warmer, dus de perfecte tijd om beetje bij beetje van de tuin te gaan genieten. Daarnaast is de lente de perfecte tijd om onderhoud te plegen in je tuin en om alvast te kijken of je nieuwe tuinmeubelen wil voor in de zomer, zodat je alvast voor de hele zomer goed voorbereid bent. Alles komt weer in de bloei en de beschermhoes voor de planten, gaat van de planten af. Ben je nou benieuwd hoe jij je tuin zomerklaar kan maken? Lees dan snel verder! 

Het onderhouden van de tuin kost in de lente de meeste tijd, alles begint te groeien en je moet dus weer alles gaan bijhouden. We hebben een paar tips, zodat jouw tuin er tiptop uitziet!

Tip 1: Planten bijwerken

Door de kou in de winter kunnen er planten in de tuin zitten met dode takken. Zorg dat je deze weghaalt, zodat de plant weer mooi kan groeien. Daarnaast is het belangrijk om je tuin te snoeien rond de lente/ zomer. Dit stimuleert namelijk de groei van de plant!

Tip 2: Schoonmaken

Een goede tip is om eens goed de tuin schoon te maken. En dan hebben we het vooral over de tuinmeubelen. Vaak hebben deze een lange tijd onder een hoes of onder een afdakje gestaan, waardoor ze toch wel een beetje vies zijn geworden in de loop van de tijd. Pak een doekje en een sopje en begin de meubels mooi schoon te maken, zodat ze klaar staan voor gebruik. Verder kan je de bestrating natuurlijk ook schoonmaken! Vaak is hier een groene gloed overgekomen, maar door een boen beurt is die weer als vanouds. 

Tip 3: Verandering van planten

Het voorjaar is het perfecte moment om te kijken naar nieuwe bloemen of planten. Door verandering te brengen met nieuwe bloemen of planten, krijgt jouw tuin een mooie nieuwe sfeer. Al tevreden met de bloemen combinatie in je tuin? Wissel dan bijvoorbeeld de plantjes in een plantenbak of iets dergelijke!

Tip 4: Onkruid wieden

Deze vervelende gast duikt altijd graag op in het voorjaar en het verspreid zich ontzettend snel. Nu aan jou de taak op het onkruid er zo snel mogelijk uit te halen. Onkruid zorgt ervoor dat de wortels van jouw plantjes of bloemen minder ruimte krijgen, waardoor jouw plantjes worden weggedrukt of verstikken. Daarnaast is het ook altijd een goed idee om het onkruid tussen de stenen en tegels weg te halen, zo voorkom je dat er bloemen tussen gaan zitten en dat je tuin er slordig uitziet!

Laat de zomer maar komen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *