zonnepanelen
Huis & tuin

Laat de zon je helpen

Er worden in Nederland steeds meer zonnepanelen gebruikt. Door bedrijven maar zeker ook particulieren. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen uit Friesland, want iedereen wil toch korting krijgen op z’n energierekening? Zo heb je extra profijt van de zon. Laat die zomer maar komen. En mocht de zon onverhoopt wat minder schijnen dan wordt je daarvoor gecompenseerd. Laat je dak checken en wie weet ben je straks de trotse eigenaar van zonnepanelen! De natuur is je dankbaar.

Beter voor de aarde, beter voor jou

Het is belangrijk om goed voor onze aarde te zorgen en zonne energie is hier een goed voorbeeld van. De aarde zorgt tenslotte ook voor ons en waarom zou je de plek waar je bent opgegroeid kapot willen maken? Een stap in de goede richting is minder lang douchen, minderen met vlees eten en vaker de fiets pakken in plaats van met het openbaar vervoer of de auto. Zo help je je conditie ook meteen vooruit.

Wil je de auto niet opgeven? Rij dan met meerdere mensen, dat scheelt auto’s op de snelweg en dat zorgt voor een verlaging van de uitstoot. Werk je in de tuin? Kies dan voor natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Dit is beter voor jou en je gezin. De producten die je verbouwd krijgen hierdoor ook minder te verduren. Je haalt een fortuin aan groente en fruit uit eigen tuin. Biologischer kan haast niet!

Deden we het vroeger beter?

Er wordt vaak gezegd dat vroeger alles beter was. Maar met de kennis van nu kunnen we weloverwogen keuzes maken. Veel bedrijven hebben ook al stappen gemaakt om hun producten, maar zeker ook hun verpakkingen milieuvriendelijk te maken. Er wordt veel minder afval gedumpt in rivieren en dergelijke. Ook in vervoer zijn er grote veranderingen geweest. Dit allemaal ten goede van onze prachtige planeet!

Denk ook aan de toekomst

Als je later kinderen krijgt zou het heel fijn zijn als zij ook nog comfortabel kunnen leven en daar kunnen wij voor zorgen met elkaar. Want zelfs als je de was doet kun je een milieubewuste keuze maken. Geniet van kleine dingen. Maar wat nou als het regent? Ach dat is weer goed voor de plantjes. Leer je kinderen om compassie te hebben voor de aarde en ga met ze op ontdekkingstocht. Ontdek verschillende soorten vlinders, bomen en paddestoelen. Vertel ze hoe je kunt zien of iets giftig is of niet en moedig ze aan om lekker door het bos of op het strand te struinen. En mocht je deze kennis zelf niet paraat hebben, leer het jezelf dan aan. Geef het aan zoveel mogelijk mensen door.De planeet is zo veelzijdig en voor zover bekend de enige wereld waar wij kunnen overleven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *