Huis & tuin

Zelf een nieuwe badkamer aanleggen

Is je huidige badkamer aan vervanging toe? In dat geval begrijpen wij goed dat je graag een nieuwe badkamer wil bouwen. Het punt is echter dat dit wel flink in de kosten kan oplopen. Dit hangt natuurlijk ook van veel verschillende zaken af. Je kunt bijvoorbeeld veel geld kwijt zijn aan de arbeidskosten als het gaat om een badkamer. Maar in veel gevallen kun je ook zelf een nieuwe badkamer aanleggen. Zeker als je een beetje handig bent. Met andere woorden: een echte man! Welke zaken kun je bijvoorbeeld zelf doen als je de badkamer gaat verbouwen?

Wc vervangen

Als het gaat om het verbouwen van een badkamer, dan is het niet altijd zo dat alles direct verbouwd hoeft te worden. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om oud sanitair te vervangen, want daardoor gaat je badkamer er gelijk al een stuk mooier uit zien. Heb jij nog een wc in je badkamer? Na verloop van tijd is deze aan vervanging toe. Zeker als deze niet goed is onderhouden, kan het soms lastig zijn om bepaalde vlekken er uit te krijgen. Het vervangen van een wc hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Dit kun je prima zelf doen.

De badkamer verbouwen: tegels leggen

Ook het tegelen van de badkamer kun je prima zelf doen. Op internet staan allemaal verschillende video’s met informatie. Volg jij deze informatie, dan kan er weinig mis gaan. Let wel: de ene badkamer is natuurlijk een stuk gemakkelijker om te betegelen dan een andere badkamer. Een badkamer met ramen betegelen is bijvoorbeeld een stuk ingewikkelder. Heb je echter een eenvoudig opgezette badkamer, dan kun je veel kosten besparen door zelf te gaan tegelen. Bovendien kun je ook een vakman inschakelen en deze bijstaan bij het tegelen. Je kunt dan flink besparen op de arbeidsuren en je weet zeker dat alles goed wordt gelegd.

Wat kun je zelf beter niet doen?

Er zijn ook bepaalde zaken die je beter uit kunt besteden als het gaat om het verbouwen van de badkamer. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verleggen van leidingen. Dit kun je beter door een loodgieter laten doen. Doe je namelijk iets verkeerd tijdens het leggen van de leidingen? Dan kun je te maken krijgen met lekkages en daar heb je ongetwijfeld geen zin in. Bovendien is een loodgieter verzekerd, mocht er iets mis gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *