asbestzakken
Huis & tuin

Beginnen met renoveren? Let op!

Ga jij binnenkort je huis renoveren? Dan zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Wij hebben ze hier voor je neergezet, zo kun je een goed begin maken aan jouw renovatie!

Woning

Kijk voordat je bezig gaat met het renoveren altijd eerst even naar jouw woning en het bouwjaar. Heb je een wat ouder huis? Dan zijn er meer factoren waar je rekening mee moet houden. In de oude woningen werd er veel gebruik gemaakt van vurenhouten gevelkozijnen en deze zullen nu gerot zijn. Heeft de vorige eigenaar hier wat aan gedaan? Zo niet, dan moet je dit ook meenemen in je renovatie! 

Gevaren

Het zelf doen van een renovatie kan ook gevaarlijk zijn als je niet de juiste tools ervoor hebt! Zorg ervoor dat je het goede gereedschap hebt én beschermende kleding. Denk hierbij aan een helm,  handschoenen en goed schoeisel. Een ander groot gevaar tijdens een renovatie kan asbest zijn. Heb je een oude woning tussen de jaren 1945-1990? Dan kan het zijn dat er asbest aanwezig is in jouw woning. Asbest zit vooral in de daken, dus als je hiermee bezig gaat wees dan voorzichtig! Weet je niet zeker of er asbest in je woning zit? Schakel dan een professioneel bedrijf in om het te onderzoeken. 

Is er asbest geconstateerd in jouw woning? Dan is het advies om het natuurlijk te verwijderen. Zit het echter vast of afgeschermd? Dan is het niet schadelijk. Je moet hierbij wel nadenken over wat je aan het renoveren bent. Was je van plan het dak te renoveren en zit hier de asbest? Dan moet je het gewoon laten verwijderen. Je hebt hiervoor speciale asbestzakken nodig. Het is ook mogelijk om een professioneel bedrijf in te schakelen die al de materialen voor het verwijderen van asbest zelf hebben.

Plannen

Heb je goed gekeken naar je woningen en de eventuele ervaren? Dan is het tijd om een goede planning te maken! Zo’n renovatie kan natuurlijk wel wat tijd in beslag nemen en het is dus belangrijk dat je rekening hiermee houdt. Denk hierbij ook aan de seizoenen. Als je aan de slag gaat met een lange renovatie, is het misschien niet zo handig om in de herfst te beginnen. Veel regen en wind zullen het proces niet versnellen. 

Ben je zelf nog aan het werk naast je renovatie? Dan is het ook belangrijk om een goede planning te hebben. Zo weet je zelf beter waar je aan toe bent en wat wanneer gedaan moet worden. Bij het maken van een planning weet je ook meteen of het wel realistisch is om het zelf te doen. 

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kan je snel van start met je renovatie!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *