Twijfelaar
Huis & tuin

Twijfel je over een twijfelaar? Lees dan dit artikel!

Bij het uitkiezen van een nieuw bed is zijn de breedte en lengte maten erg belangrijk. Slaap je er alleen in of met z’n tweeën? Daarnaast moet het bed natuurlijk ook in je slaapkamer passen, met bij voorkeur nog wat loopruimte en ruimte voor een kledingkast. Naast het tweepersoons- of eenpersoonsbed bestaat er ook nog de tussenmaat: de twijfelaar. De naam zegt het al; het twijfelt een beetje tussen eenpersoons en tweepersoons. De breedte maat ligt meestal zo rond de 100cm tot 120 cm. Aanzienlijk kleiner dus dan een regulier tweepersoons bed. 

De voordelen van een twijfelaar

Ruimte! Dat is wel het sleutelwoord als we het hebben over het grote voordeel van de twijfelaar. Allereerst de ruimte die je in je eentje hebt als je in een twijfelaar ligt. Met anderhalf keer de ruimte van een eenpersoonsbed kun je lekker ruim liggen of zelfs nog iemand uitnodigen om knus bij je in bed te komen liggen. 

Maar ook de ruimte die het bed inneemt. Met een breedte van max. 120cm neemt ie niet zoveel ruimte in. Veel studentenkamers zijn bijvoorbeeld al niet zo groot. Naast je bed moet je er ook nog al je woonkamer meubels kwijt. Een twijfelaar kan dan net de oplossing zijn om wel het voordeel van een groot bed te hebben, maar niet al je leefruimte kwijt te zijn. 

Twijfelaars zijn vaak ook nog eens een stuk goedkoper dan een tweepersoonsbed, dat scheelt weer in de portemonnee. 

Speltip voor de mannen wiens kant van het dekbed vaak ingepikt wordt door de bedpartner: Koop een kingsize dekbed voor over je twijfelaar, zo heb je nog een buffer aan deken aan jouw zijde. 

De nadelen van een twijfelaar

De twijfelaar kent toch zeker wat nadelen. Het belangrijkste is dat hij toch wat klein aanvoelt als je hem dagelijks echt als tweepersoonsbed wilt gebruiken. Dit hoeft overigens niet perse een nadeel te zijn als je gewoon graag lekker knus tegen elkaar aan ligt, bijvoorbeeld in de koude nachten tijdens de winter. Maar als je beide toch de behoefte hebt aan wat ruimte dan is een twijfelaar misschien net te klein. 

Twijfel niet langer, koop een twijfelaar!

Ben je uitgetwijfeld over de twijfelaar? Neem dan eens een kijkje bij Max Bedden! Met een enorm assortiment aan twijfelaars zit jouw ideale bed er ook tussen. Bekijk de metalen bedframes als je een slaapkamer in klassiek design hebt. Ook voor de modernere en strakkere slaapkamers heeft Max Bedden zeer veel designs in houten of stoffen designs. Heb je echt ruimte gebrek op je slaapkamer? Kies dan voor een twijfelaar bed met lades bij Max Bedden! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *