Huis & tuin

De bunkerlamp is een van de leukste vintage lampen voor in huis

Een van de leukste vintage lampen voor in huis is volgens ons de bunkerlamp. Deze soort vintage lamp staat niet alleen leuk in de ruimte, maar ziet er ook heel gaaf uit en vertelt meteen een stukje geschiedenis. Bunkerlampen zijn namelijk de lampen die in bunkers hingen. Het zijn vrij simpele lampen, maar het uiterlijk en het verhaal erachter maakt deze soort lamp zo leuk. Met een bunkerlamp haal je ook meteen een leuke vintage sfeer naar de ruimte. Ook staat de bunkerlamp in veel ruimtes leuk en daardoor is de lamp erg veelzijdig. Lees hieronder meer over de geschiedenis achter deze lamp en tips voor wanneer je er eentje wilt kopen.

De geschiedenis achter de bunkerlamp

Bunkerlampen zijn lampen die vroeger in bunkers hingen. Bunkerlampen werden veel gebruikt in de vorige eeuw. Hierdoor voldoen ze ook aan de vintage eis, die stelt dat spullen vintage zijn als ze ouder dan 30 jaar zijn. Bunkerlampen zijn vrij simpel, maar er zit een rooster overheen gespannen en ze zien er industrieel uit. Vroeger was dat ter bescherming, maar nu staat het vooral nog leuk. Doordat de lamp zo simpel is, maar toch dat extra heeft door het rooster, staat het leuk in elke ruimte en is het de perfecte vintage lamp voor in je huis.

Onze tips voor als je een bunkerlamp wilt gaan kopen

Als je een bunkerlamp gaat kopen, dan is het handig om onze tips mee te nemen. Voordat je gaat kijken voor een bunkerlamp, is het handig om alvast wat dingen te bedenken. Bedenk je bijvoorbeeld of je de lamp buiten of binnen wilt hangen. Sommige bunkerlampen zijn namelijk niet gemaakt voor buiten. Meet daarnaast de plek op waar je de lamp wilt, zodat je ook een beetje weet hoeveel ruimte er is voor de lamp en hoe groot je de lamp ongeveer wilt. Weet je ongeveer wat je zoekt in een bunkerlamp, dan kun je op zoek gaan naar de beste optie. Wij raden aan dit online te doen, daar vind je de leukste opties. Zoals op de website van Vintage4, waar je de keuze uit verschillende bunkerlampen hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...