3 tips voor het vervangen van een buitenband
Geen categorie

3 tips voor het vervangen van een buitenband

Nu de winter bijna weer voorbij is, komt het fietsseizoen er weer aan. Om ervoor te zorgen dat je zo meteen niet ergens langs de weg staan met een kapotte Fietsbanden, is het verstandig om je fiets regelmatig te laten opknappen. Gelukkig zijn fietsonderdelen een stuk goedkoper dan auto-onderdelen en kun je met niet al te veel moeite alweer snel op een goede fiets zitten. Zo hoef jij je geen zorgen te maken dat je fiets er elk moment mee kan stoppen en kun jij zorgeloos fietsen.

Hoe vervang ik mijn buitenband?

De eerste tip die ik je wil geven bij het vervangen van je buitenband is: zoek eerst de maat op van je fietsband. Dit klinkt waarschijnlijk als voor de handliggend, maar fietsbanden komen in allerlei soorten en maten voor en je wil zometeen niet met de verkeerde banden bij je fiets staan. De tweede tip die ik wil geven is: ga voor kwaliteit. Om verzekerd te zijn van kwaliteit is het wijs om te kiezen voor fietsbanden met een merk. Hierbij kun je denken aan Continental banden, schwalbe banden of banden van CST. Ondanks dat je fiets goede banden bevat, kun je natuurlijk door glas rijden waardoor je alsnog met een lekke band staat, maar met een fietsband van goede kwaliteit loop je in ieder geval veel minder risico.

Welke fietsonderdelen gebruik je voor het vervangen van een buitenband?

De derde en laatste tip die ik wil geven is: houd belangrijke onderdelen van je fiets dichtbij. Zo wordt het nog makkelijker om bijvoorbeeld ook onderweg je buitenband te kunnen verwisselen. Bij belangrijke fietsonderdelen kun je onder andere denken aan bandenlichters. Bandenlichters zorgen ervoor dat je je buitenland makkelijker van je wiel af kan krijgen. Zo blijven je handen tijdens het verwisselen van je buitenband ook een stuk schoner. Een ander belangrijk fietsonderdeel is de fietspomp. Gelukkig kent bijna iedereen dit onderdeel en wordt het bij sommige fietsen er zelfs bijgeleverd. Wel zo handig!

Dit vind je misschien ook leuk...