Nieuwe hype: zwemmen met de zeemeermin staart!
Geen categorie

Nieuwe hype: zwemmen met de zeemeermin staart!

Dit is een ingezonden verhaal van een van de lezers van deze website. Tijdens haar vakantie (naar de Canarische Eilanden, Tenerife) naar een all-inclusive hotel met haar ouders had ze een saaie vakantie in gedachten. 

Maar niets bleek minder waar toen ze er bij het zwembad achter kwam dat er een nieuwe rage gaande was in Spanje; zwemmen met zeemeermin staarten. Op deze pagina vertelt Sanne, de schrijfster van dit verhaal, je alles over de zeemeermin staarten en het zwemmen ermee.

Wat is een zeemeermin staart?

Ja, laten we daar eerst maar eens mee beginnen. Veel van jullie zullen waarschijnlijk nog niet eens weten wat een zeemeermin staart nou precies is. Je weet waarschijnlijk wel wat een zeemeermin is, maar een zeemeermin staart? 

Tip: Hier zie je het voorbeeld van zeemeerminstaarten in een webwinkel.

Als je niet op de pagina hierboven hebt gekeken dan leggen we je nog even uit wat zeemeermin staarten precies zijn. Het is namelijk een product dat je kan dragen en waarmee je door het water kunt zwemmen. De zeemeermin staart draag je als een soort van bikinistof over je onderlichaam heen. Aan je voeten zit een flipper (de monovin), deze zit onder de zeemeermin staart stof. In de flipper gaan je beiden voeten.

Als je de flipper aan hebt met daarover de zeemeermin staart, dan ben je klaar om het water in te gaan. Je gaat nu dus, wanneer je gaat zeemeermin zwemmen, met de flipper en de badstof die je om je onderlichaam hebt zitten het water in en zwemmen.

Hoe zwem je met zo’n zeemeermin staart? 

Dus je weet nu wat het is zo’n zeemeermin staart, maar hoe zwem je er in godsnaam mee? Nou dat vroeg ik me ook af toen ik al die meiden en jongens in het water zag zwemmen met de zeemeermin staart. Ik vroeg aan een van de begeleidsters of ik ook mee mocht doen en dat mocht natuurlijk.

Toen ik de staart aan had zei dat dat ik op de rand van het water kon gaan zitten en vanuit hier met de staart het water in kon gaan. Het was toen de bedoeling dat ik een golfende beweging door het water zou gaan. Alsof ik zelf een golf was.

In het begin voelde dit erg onnatuurlijk maar na een kwartiertje had ik het door en toen wilde ik echt niet meer stoppen, wat een lekker gevoel was dat zeemeermin zwemmen zeg. Ik ben daarna de komende uren het water niet meer uitgekomen met de zeemeermin staart.

Terug in Nederland, en toen?

Nadat de vakantie was afgelopen ben ik thuis gaan Googlen over het zeemeermin zwemmen, en het bleek dat het zeemeermin zwemmen veel wordt georganiseerd in Nederland en dat er zelfs een NK is georganiseerd. Ook is er super veel aanbod qua zeemeermin staarten. Ik heb die van mij bij Zeemeerminshop gekocht, een superfijne winkel. 

Ik ga nu wekelijks een keertje zeemeermin zwemmen, en dat bevalt me reuze goed. In de zomer zwem ik vaak met vriendinnen met de zeemeermin staart, dat is eigenlijk het allerleukst. 

Dit vind je misschien ook leuk...