Hielspoor
Overig

Wat is hielspoor en hoe los je het op?

Hielspoor is een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot pijn en ongemak in de hiel van het voet. Het is een medische aandoening die wordt veroorzaakt door het dragen van onjuiste schoenen of door overbelasting van de hiel, wat kan leiden tot de vorming van een bult of uitsteeksel op de hiel. Hielspoor kan ook worden veroorzaakt door medische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld door artritis of diabetes.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor hielspoor, afhankelijk van de ernst van het probleem. Sommige van de meest voorkomende behandelingen zijn:

  1. Orthopedische inlegzolen: Orthopedische inlegzolen zijn zooltjes die in de schoenen kunnen worden geplaatst om de druk op de hiel te verminderen. Ze kunnen helpen om pijn te verminderen en het herstel te bevorderen.
  2. Koolstofvezelplaatjes: Koolstofvezelplaatjes zijn dunne plaatjes die op de hiel worden geplaatst om de druk te verminderen. Ze kunnen helpen om pijn te verminderen en het herstel te bevorderen.
  3. Fysiotherapie: Fysiotherapie kan helpen om de spieren en pezen rond de hiel te versterken, wat kan helpen om pijn te verminderen.
  4. Corticosteroïd-injecties: Corticosteroïd-injecties zijn injecties met een ontstekingsremmende stof die in de hiel worden gegeven om pijn te verminderen.
  5. Chirurgie: In sommige gevallen kan hielspoor chirurgisch behandeld worden. De chirurg verwijdert de bult of het uitsteeksel van de hiel om pijn te verminderen.

Hoe kan je hielspoor voorkomen?

Om hielspoor te voorkomen, is het belangrijk om goed passende schoenen te dragen die voldoende ondersteuning bieden aan de hiel, zoals bijvoorbeeld Xsensible schoenen. Het is ook aan te raden om regelmatig te stretchen en de voeten goed te onderhouden door ze te masseren en te hydrateren. Als u last heeft van hielspoor, is het raadzaam om professioneel advies te vragen aan een arts of fysiotherapeut om de juiste behandeling te krijgen.

Dit vind je misschien ook leuk...