Beauty & mode

De voordelen van het aanschaffen van een mooi horloge

Veel mensen denken dat het horloge overbodig is geworden door de mobiele telefoon. Met een Iphone op zak hoef je immers toch echt niet meer een horloge om even de tijd te kunnen lezen. Nee, zo zou je het inderdaad kunnen zien. Maar een horloge is ook veel meer dan een simpel instrument om de tijd mee af te lezen. In dit artikel vertellen we je dan ook graag iets meer over het horloge en vooral wat de voordelen zijn van het aanschaffen van een mooie horloge. 

Wat is een mooi horloge?

Voordat we echt gaan beginnen willen we toch nog even iets kwijt. Als we het gaan hebben over een mooi horloge dan is dat natuurlijk een volledig subjectief iets. Dat wil zeggen, dat wat de één een mooi horloge vindt, kan de ander echt een afgrijselijk ding vinden. Er is op dit gebied geen goed of kwaad wat dat betreft.

Dat gezegd te hebben is het wel belangrijk om te vertellen dat een ‘mooi’ horloge wel vanaf een zeker prijskaartje beschikbaar is. We praten hier niet over honderden euro’s, maar weet wel dat we niet de horloges van de Hema of Action voor ogen hebben als we praten over een mooi horloge. 

Goed, met dat uit de weg kunnen we je beginnen te vertellen waarom het aanschaffen van een mooi horloge zoals bijvoorbeeld de seiko astron een goede keuze is. Ten eerste willen we hier toch het horloge verdedigen tegen de mobiele telefoon. Wij vinden namelijk dat een horloge nog steeds wel een functie heeft. Waarom? Nou simpelweg omdat een horloge veel makkelijker en sneller afleest dan een telefoon. Daarnaast kun je ook gewoonweg eens per ongeluk op je horloge kijken en weten wat de tijd is. Dat zal met een telefoon niet snel gebeuren.  Daarnaast hebben horloge zoals bijvoorbeeld een citizen horloge ook vele andere functies, die gewoon goed te gebruiken zijn. 

Functies van horloges

Dat wat betreft de functionaliteit van een horloge. Toch is het belangrijkste wat ons betreft toch gewoon dat een horloge ook een sieraad is en dus gewoonweg mooi is. Of je nu een liefhebber bent van een groot horloge met een leren band, of juist een klein horloge met een stalen band, voor iedereen is er wel een goed en mooi horloge te vinden. Dit horloge wordt dan ook helemaal onderdeel van je look en zal na enige tijd onmisbaar voor je worden. Elke ochtend zul je je horloge omdoen en je gewoon fijner voelen. Je look is compleet als je een horloge om hebt. 

Dan nog even kort iets over de prijs. Waarom zou je bijvoorbeeld een horloge kopen, zoals een citizen horloge, die vanaf 500 euro gaan en niet een simpel horloge die je nog geen 100 euro kost. Het belangrijkste verschil is natuurlijk in kwaliteit van de materialen en het uurwerk. Een duurder horloge draait gewoonweg mooier en beter dan een simpel horloge. Ook gaat een duurder horloge ook echt wel langer mee dan een goedkope. Naast het verschil in kwaliteit, kan een horloge ook duurder worden omdat deze meerdere functies aanbiedt. In ieder geval is het toch zo dat je voor een echt goed en mooi horloge wel wat geld moet neerleggen.

Dit vind je misschien ook leuk...