Huis & tuin

Jouw interieurstijl creëren in je badkamer

Een trend die op dit moment zijn intrede maakt zijn badkamers met een huiselijke sfeer. Steeds vaker wordt voor dezelfde stijl gekozen als in de rest van het huis. Dit zorgt er niet alleen voor dat je badkamer een warme en sfeervolle uitstraling krijgt, maar het zorgt ook voor eenheid in je huis. Ben je benieuwd hoe je de interieurstijl van je huis kunt creëren in de badkamer? Lees dan snel verder.

Kenmerken bepalen

Voordat je je interieurstijl kunt toevoegen aan je badkamer, is het belangrijk dat je de kenmerken van je stijl bepaald. Begin bijvoorbeeld met de kleuren waarvoor je gekozen hebt. Heb je bijvoorbeeld een heel breed kleurenpallet? Of hou je meer van lichte zandkleuren? Daarnaast zul je ook een voorkeur hebben voor bepaalde materialen. Zo heeft de een veel hout(look) meubels, waar de ander voor stof of metaal kiest. Niet alle materialen zijn natuurlijk geschikt voor in de badkamer, dus kijk voornamelijk naar de materialen die je wel kunt gebruiken. Zo maak je direct een selectie, waardoor keuzes maken bij het uitzoeken van je badkamer ook makkelijker wordt.

Vertalen naar badkamerstijl

Een badkamer bestaat natuurlijk uit andere elementen als bijvoorbeeld een woonkamer of slaapkamer. Maar je kunt wel de kleuren en materialen die je hebt gebruikt in de andere kamers, terug laten komen in de badkamer. Bedenk bijvoorbeeld welk kleuren geschikt zouden zijn voor je tegels. Maar ook welke materialen je veel gebruikt hebt en welke geschikt zouden zijn voor de badkamer. Zo zijn materialen als hout(look) en natuursteen zeer geschikt voor badkamers.

Moodboard maken

Zowel bij het bepalen van de kenmerken van je interieurstijl als bij het bepalen van de badkamerstijl, kan het helpen om een moodboard te maken. Verzamel als eerst alle kenmerken van je interieurstijl op een moodboard. Zo zie je in één oogopslag welke kenmerken naar voren komen. Zoek vervolgens afbeeldingen op van badkamers waar deze kenmerken in naar voren komen. Neem je moodboard ook gerust mee naar de winkel, onze adviseurs kunnen je helpen bij het realiseren van jouw gewenste stijl. Bij Sani4All zijn we er om samen je nieuwe droombadkamer te realiseren!

Creëren van sfeer

Nadat je je nieuwe badkamer hebt uitgezocht en deze is opgeleverd, kun je de ruimte aankleden. De aankleding heeft namelijk ook veel invloed op de sfeer van de ruimte. Door te kiezen voor accessoires die ook in andere ruimtes van het huis gebruikt zouden kunnen worden, versterk je nog eens de stijl van de badkamer. Je kunt bijvoorbeeld denken aan planten, kaarsen en geurstokjes. Wil je graag meer inspiratie voor het aankleden van je nieuwe badkamer? Neem dan eens een kijkje op sani4all.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...