Beauty & mode

De juiste keuzes maken voor sieraden inkopen – sieraden inkopen

Ben jij eigenaresse van een sieradenwebshop of -winkel en heb jij wel eens moeite met het inkopen van sieraden? Lees dan snel deze blog en zorg ervoor dat inkopen doen een super easy en leuk klusje wordt! 

Handgemaakt of kant- en klaar inkopen?

Wil jij graag zelf sieraden maken of kant- en klaar inkopen? Dit is de eerste vraag die jij je als inkoper van een sieradenwinkel of -webshop moet afvragen. Wanneer jij zelf erg creatief bent en graag sieraden zelf wilt maken en doorverkopen, moet jij op zoek gaan naar andere groothandels dan wanneer jij op zoek bent naar kant- en klare sieraden. Je gaat hierbij op zoek naar groothandels met een ruim aanbod aan kralen en bedels. Sieraden zelf maken kost veel tijd, maar zorgt er wel voor dat jij unieke sieraden verkoopt! Door de toename van het aantal webshops, kan dit zeker een afweging waard zijn!

Wanneer jij niet zo creatief bent en snel wilt inspelen op trends, kun je beter kant- en klare sieraden inkopen. Je bespaart hiermee veel tijd, maar je hebt wel meer concurrentie met exact dezelfde producten.

Welke stijl past bij jou?

Nadat jij hebt besloten of je zelf sieraden gaat maken, kant- en klaren sieraden inkoopt of een mix van beide, moet je gaan besluiten welke stijl jij gaat doorvoeren in jouw assortiment. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een stijl te hanteren, bijvoorbeeld klassiek. Hierbij kun je denken aan een assortiment bestaande uit veel verschillende sieraden met parels en minimalistische items. Ook kun je bijvoorbeeld voor een kleurrijke stijl gaan. Hierbij bestaat jouw assortiment bijvoorbeeld uit veel neon en kleurrijke sieraden. Mocht jij niet kunnen kiezen, kun je ook gaan voor een wisselend assortiment met trendy items. Hierbij wordt er geen specifieke stijl gehanteerd maar veel losse items.

Groothandel & prijsbepaling

Wanneer jij hebt besloten welk stijl sieraden je gaat verkopen, is het zoeken naar een passende groothandel de volgende stap. Hierbij moet je van tevoren in kaart hebben welke prijsstelling je wilt gaan hanteren. Hierdoor wordt het zoeken naar een groothandel een stuk makkelijker! Er zijn superveel sieradengroothandels, waaronder Yehwang, waar je leuke sieraden inkopen kan. Het is hierbij belangrijk om te kijken of de groothandel een assortiment verkoopt die past bij jouw gekozen stijl. Daarnaast moet je voor jezelf bepalen of je een betaalbaar of luxer assortiment wilt aanbieden, hierbij moet de prijs van de sieraden matchen met jouw wensen.

Let bij het kiezen van een sieraden groothandel altijd op de minimale afname. Dit kan een bepaald bedrag of een bepaald aantal stuks zijn. Wanneer je een startend bedrijf bent en een beperkt bedrag te investeren hebt, is dit een belangrijk onderdeel voor het bepalen van je leverancier of leveranciers.

Verkopen maar!

Wanneer jij al deze onderdelen helder hebt, kun je de juiste kralen en/of sieraden inkopen en verkopen! Hopelijk heeft deze blog jou geholpen met keuzes maken met betrekking tot sieraden inkopen. Veel succes!

Dit vind je misschien ook leuk...