Beauty & mode

Dit is hoe vaak je je haar moet wassen

Het is een vraag die we allemaal al wel eens gesteld hebben, maar waar we het antwoord eigenlijk niet zo goed op weten. Hoe vaak moeten we ons haar wassen?

Als je last hebt van haar dat te snel vet wordt, of juist van haar dat te droog blijft kan het zomaar zijn dat je je haar te vaak of te weinig wast. Hoe vaak je je haar moet wassen, is afhankelijk van het haartype dat je hebt. Wij leggen je, per haartype, uit hoe vaak jij het beste jouw haar kunt wassen.

Krullend haar

Krullend haar is misschien wel het lastigste haartype om te verzorgen. Als je je krullen goed verzorgt zijn ze prachtig en daarom is het belangrijk dat je weet hoe je ze moet wassen. Krullen kun je het beste niet vaker dan twee keer per week wassen. Doordat je haar krult, zie je veel minder snel dat je haar vet is, daarom is het helemaal niet verkeerd om de wasbeurten zo lang mogelijk uit te stellen. Dat is alleen maar goed voor je haar.

Normaal haar

Jij hebt lekker makkelijk haar. Je hebt geen krullen en geen van onderstaande haartypes passen bij jouw haar. Er zijn een hoop shampoos die zijn ontwikkeld voor normaal haar en je kunt dan ook het beste voor één van deze shampoos kiezen. Was je haar zo’n twee tot drie keer per week.

Beschadigd haar

Heeft je haar nogal wat te verduren gehad de afgelopen maanden en moet het nodig even de tijd krijgen om te herstellen? Was je haar dan iedere twee á drie dagen. Er zijn speciale shampoos gemaakt voor beschadigd haar, dus gebruik dan ook een van deze shampoos. Gebruik na het wassen een conditioner en vervang deze conditioner één keer per week voor een sterk verzorgend haarmasker. Extra tip: föhn, stijl of krul je haar niet te veel. Dat is enorm slecht voor je haar en zo zal het niet herstellen. Zo is je haar binnen de kortste keren weer de oude!

Dik haar

Als je dik haar hebt, wordt je haar sneller vet dan gemiddeld. Je kunt je haar dan het beste zo’n drie keer per week wassen. Heb je juist last van droog, maar wel dik haar? Dan is één of twee keer per week je haar wassen al genoeg. Je kunt dan het beste ook een goede conditioner gebruiken, om je haar wat extra voeding te geven.

Dun haar

Vet haar is super goed te zien als je dun haar hebt en laten we eerlijk zijn: niets ziet er zo onverzorgd uit als een coupe vet haar. Was je haar daarom om de dag, óók als je de dag na je wasbeurt alweer vet haar begint te krijgen. Als je je haar iedere dag wast, wordt het juist veel makkelijker vet.

Extensions

Heb je hairextensions zoals de Bighair tape gold line van Hairextensions Voordeel? Deze hebben wat extra verzorging nodig. Was je haar zorgvuldig en probeer het niet te vaak te wassen. Gebruik daarbij altijd een goede conditioner en gebruik ook één á twee keer per week een haarmasker. Zo weet je zeker dat je extensions zo lang mogelijk mee gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *