Beauty & mode

Haar tot haar

De zon laat langzamerhand steeds vaker haar stralende kant zien. De toenemende temperaturen zullen bijdragen aan de zomerse sfeer bij de mensen. Veel bedrijven zien een verandering rondom de verkoopstatistieken in de aanloop naar de zomer. Denk hierbij aan kappers, nagelsalons en zonnestudio’s

Men hecht de afgelopen jaren steeds meer waarde aan het uiterlijk rondom de zomerse dagen. Om zelfverzekerd over het strand te lopen, streven mensen, met in het bijzonder de vrouwen, naar een uitgebreide voorbereiding waar ieder lichaamsdeel uiteindelijk perfectie uitstraalt. 

Van top tot teen

Bovenstaand motto wordt vrij stikt gevolgd door de vrouwen. Zo worden de meeste afspraken bij de kappers in delft gemaakt zodra de zomertijd aanbreekt en hebben de nagelsalons het druk zodra de mensen hun voeten in slippers zullen hijsen. Vrijwel ieder jaar ontstaan er enkele trends, waarbij een bepaalde look of aankoop erg gewild is. Onder meer de kapsalon delft merkt de trends sterk op.

De haartrends van afgelopen jaren

Zodra wij een geschiedenisboek openslaan, valt de opvallende haarlook van de vrouwen direct op. Rond 1900 was lang haar erg bekend onder de mensen. De vrouwen kozen voor een golvende uitstraling en veel bijpassende accessoires. Daarnaast wensten ook veel vrouwen het zogenoemde ‘gordijn haar’. Dit kapsel is kenmerkend aan de haarband, waarbij het haar in verschillende laagjes om de haarband worden gewikkeld. 

De jaren ’20 tot ‘60

In de jaren ’20 was het lange, krullende haar niet langer meer gewenst. De strakke en korte boblijn was de bom. De ‘Eton Crop’ was een bekend voorbeeld van de trend toentertijd. De naam is ontstaan door de jongensachtige uitstraling van het kapsel.

Na een korte periode waar het lange haar weer een grote trend was, kwam al snel het korte haar terug als trend. Rond 1960 waren de actrice Mia Farrow en model Twiggy de voorbeelden van iedere vrouw. Met hun opvallende haarcoupe en elegante uitstraling wenste iedere vrouw de uitstraling van deze vrouwen te hebben. Het haar van de actrice en model werden gekenmerkt als jongensachtig, kort kapsel, dat wij tegenwoordig omschrijven as ‘pixie’. Daarnaast werden ook het “beehive” kapsel en de omgekeerde bob veel gezien.

Richting het jaar 2000

Vanaf 1970 braken de hippiejaren uit. Iedereen mocht zijn/haar idealen nastreven en alle kapsels ware mogelijk. Zo keek men de ogen uit bij alle keuzes in de haarsalons; pony’s, laagjes, korte stekels en lange golvende haren. Niks was te gek! 

Richting het jaar 2000 werden de lange haren weer opnieuw een trend. Gedurende de jaren kwamen diverse supermodellen afgebeeld als ideaal voorbeeld. Onder meer Naomi Campbell met haar steile lokken en Cindy Crawford met haar volle haardos waren inspiratiebronnen voor veel vrouwen. Kort waren alle tinten blond gewenst; honingblond, vanilleblond, goudblond of bronde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *